Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Berlinere I

Berlinere I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
25 g.smør eller margarine
1,5 dl.mælk
25 g.gær
2 spsk.sukker
1 æg
300 g.hvedemel
 
 Fyld:
 Jordbær eller hindbærsyltetøj
 
 Fedt eller olie til friturekogning


Opskrift:

Smelt fedtstof og bland med mælken, lad det blive håndvarmt. Rør gæren ud i blandingen, tilsæt sukker og æg. Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt . Dejen hæver i 30 min. Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse, stik runde kager på 7 - 8 cm i diameter. Læg syltetøj på halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne over, og tryk sammen i kanten. Lad kagerne hvile i 15 min, kog kagerne en af gangen til de er lysebrune. Læg dem på et stykke fedtsuggende papir, og drys sukker over.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (47 stemmer)

Opskriften er vist 35929 gange,
og udskrevet 1068 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Frida  -  2016-08-21 12:28:28
Det forvirre mig at der står "Antal: 1" der må da vel være nok til mere end bare 1?


Kokken.  -  2016-08-14 12:18:42
Ved godt det er lang tid siden Katrine har skrevet at hun har problemer med at få dem bagt, men hvis andre står i samme situation, så er det temperatur du skal regulere. Hvis din olie er for varm, når du at få stegeskorpe, før at de bliver bagt helt i gennem. Evt lav dem lidt mindre opså, taget i betragtning at de efterhæver når de er formet. Lige en hurtig opskrift på creme, i stedet for pulver halløj. ½ liter fløde (kan evt bruges 250 ml mælk og 250 ml fløde. 2 æg 150g sukker. 2 spsk vanilje sukker el kornene fra 1 stang. 2 ikke for store spsk mel el maizena. bland æg, vanilje, sukker og mel, pisk for at få klumper ud. tilsæt mælk/fløde, smid på blus, på fuld knald, og så pisker du indtil det er kommet i kog, og har kogt i 1-2 min. Sørg for at piske godt! Denne opskrift kan bruges til bagværk, tærter, både varmt og koldt! God vind med berlinerne!


Amalie  -  2013-03-11 11:06:26
De er gode så skal jo også selv prøve venter...venter..KOG NU VAND!! endelig og de smager bare godt:););)


  -  2012-10-17 19:06:51
hvor mange bliver der ??


jørn   -  2012-01-15 17:43:30
sukker og flormelis de er gode jeg kommer fra tysklande son laver man Berliner... :)


Sandra  -  2011-12-10 00:29:56
De bliver virkelig gode, dog nemmere at lave som en bolle først og komme fyld i efter de er kogt :) prøvede at lave noge med creme i også blev rigtig gode :D


katrine  -  2011-12-04 18:09:51
jeg kan ikke få dem til at blive ordenlig bagt. Hvis jeg laderdem koge i 5min. bliver de for mørke, og hvis jeg bare tager dem op, når de er lysebrune, er det bare ren dej.... HJÆLP!


hans  -  2011-11-16 14:07:21
det smager godt sådan nogle


Camilla... ane's datter ;)  -  2010-08-24 01:13:30
De er utrolig gode :D min mor og jeg laver det lige nu, hun er igang med at putte dem i olie :) hun ved ikke jeg skriver lige nu :) hun lod bare siden stå tændt :D nå, men jeg må gå ;) jeg skal hjælpe min mor :D p.s jeg elsker de her berlinere, vi har lavet dem to gange :D jeg vil anbefale det til dig :)


Sakeena  -  2008-02-17 15:16:02
Bedre end bagerens! Det er dog nemmere at rulle dem som boller, når de skal i friture, og derefter skære et lille kryds i midt/toppen af bollen, og tilføje syltetøjen i dette, med en flødeskumssprøjte, inden de rulles i sukker


en madglad person  -  0000-00-00 00:00:00
og der bliver ca. 6-8 alt efter hvor store du laver dem.


en madglad person  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god opskrift. dejen kan dog ikke laves langtid i forvejen. og når de skal lægges sammen kan man lige smøre lidt vand på i kanten med fingeren så klister de næmere sammen.


Anna  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange bliver det ca. til??