Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Havtaskehale i baconsvøb med kompot af rødløg

Havtaskehale i baconsvøb med kompot af rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Havtaskehale i baconsvøb med kompot af rødløg, billede 4 Havtaskehale i baconsvøb med kompot af rødløg, billede 1 Havtaskehale i baconsvøb med kompot af rødløg, billede 2 Havtaskehale i baconsvøb med kompot af rødløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Havtaskehale
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
600 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 dl. Rødvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1000 gram Aspargeskartofler
   


Opskrift:

Havtaskehaler:
Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden.
Fileterne skæres i mindre stykker og et stykke bacon rulles omkring. Krydre med peber og en lille smule salt.

Steges i ca. 2 min. på hver side, hvorefter de tages af panden og gerne må hvile i 5 min. inden servering. Resten af baconet steges sprødt og bruges til pynt.

Kompot af løg:
Rødløgene skæres i både og sauteres i en gryde med lidt olie. Tilsæt rødvinseddike og lad retten koge, indtil eddiken er væk. Tilsæt herefter 1 bdt. snittet forårsløg, sukker og smør. Smag retten til med salt og peber.

Server retten med aspargeskartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (37 stemmer)

Opskriften er vist 82730 gange,
og udskrevet 1996 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael R  -  2019-07-19 22:49:41
Læækkert. Ikke mindst kombinationen med rødløgskompot


Lina  -  2016-08-23 17:32:14
Wonderful recipe,very simple,but fantastic.Highly reccomend to try ;)


23xx23  -  2014-08-23 16:53:47
Smagte utrolig godt. Det er ikke sidste gang jeg har lavet det. Dog lavede jeg fisken i ovnen og serverede kartoffel rösti til retten. Mums.


Inger K  -  2011-03-31 15:13:31
Rigtig nemt at lave - og så smager det fantastisk ;-)


  -  2008-03-06 16:01:59
Retten stammer fra restaurant Snerlen, Strandby. Kok: Tonny Kristensen


Merete  -  2007-03-06 19:49:53
Prøv at servere frisk pasta i stedet for kartofler. Det smager også dejligt. Evt. med friskrevet parmasan, og pastaen kogt i vand med boullionterning!


Michael S.H,  -  0000-00-00 00:00:00
Super ret. Let at forberede og stensikker succes!