Saft fra én og skal fra 2 limefrugter Saft fra én og skal fra 2 limefrugter
5
cl.
malibu 5 cl. malibu
1/3
vanillestang, flækket 1/3 vanillestang, flækket
1
ksnp.
fint salt 1 ksnp. fint salt
Hvid peber (6-8 omgange på en god peberkværn) Hvid peber (6-8 omgange på en god peberkværn)
Opskrift:
Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret. Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og 1/3 flækket vanillestang. Hæld den over æg-geblommerne under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æg-geblommerne legerer - uden at blandingen kommer i kog. Skrab vanillekornene ud i cremen. Smid barken bort eller vask den tør den, og kom den i sukkerkrukken. Hæld cremen i en skål og køl den af.
Pisk fløden til let flødeskum. Pisk æggehviderne, limesaft og resten af sukkeret som under banansoufflé.
Rør malibu i den kolde kokosflødecreme, rør flødeskummet i og vend forsigtigt i. Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys. Stil den i en fryser 3-4 timer eller til den er fast.
Tips:
Du kan købe kokosmælk på dåse eller lave din egen kokosmælk:
200 g reven kokosnød (helst frisk) 4-5 dl kogende vand
Kom kokosmælken i en skål. Kog vandet og hæld det over kokosmelet. Lad det køle lidt af og ælt derefter blandingen godt igennem. Hæld skålens indhold gennem en sigte. Pres og kokosmælken er klar til brug. Gentag processen en gang eller to. Første hold kokosmælk er mest intenst smagende.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(9 stemmer)
Opskriften er vist 13255 gange, og udskrevet 333 gange.
Kommentarer
kogefatter - 2008-04-28 13:24:38 mangler til antal personer
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider