Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokoladebrownies

Chokoladebrownies, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Brownie

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokoladebrownies, billede 4 Chokoladebrownies, billede 1 Chokoladebrownies, billede 2 Chokoladebrownies, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
  Glasur:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Ovnen forvarmes til 170 grader C. alm. ovn.
En lille bradepande pensles godt med smeltet smør eller beklædes med bagepapir.


Smelt den hakkede chokolade over vandbad. Lad derefter chokoladen køle let af.

Smørret piskes sammen med vanilliesukker og sukker, til det er lyst og let. De sammenpiskede æg røres i dejen ad 5-6 omgange. Pisk dejen godt mellem hver tilsætning.
Til sidst røres den smeltede chokolade i.


Sigt mel, salt og bagepulver ned i en stor røreskål og tilsæt de grofthakkede nødder. Chokoladeblandingen røres hurtigt.

Dejen hældes over i bradepanden. Kagen bages i 45 minutter eller til den er fast.


Chokoladeglasur:
Fløden hældes i en lille gryde og opvarmes forsigtigt til kogepunktet. Tag gryden af blusset og rør den hakkede chokolade i. Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret under piskning. Glasuren hældes over i en lille skål og sættes i køleskabet til den er afkølet og dermed mere fast. Glasuren smøres på den hele kage i et jævnt lag.
Nu stilles kagen i køleskabet, til glasuren er næsten stivnet.

Kagen skæres i små kvadrater med en skarp kniv.

Tips:

Jo bedre kvalitet chokolade desto bedre kage!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (75 stemmer)

Opskriften er vist 158430 gange,
og udskrevet 2674 gange.


Energi:
KJ total 23598 (5618 kcal)
KJ pr. Pers. 1966 (468 kcal)
Vægt ialt 1147 gram
Vægt pr. Pers. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2057 KJ (489 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 36.7 gram
Kulhydrat 35.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

daniel  -  2013-12-21 10:36:01
man kan godt bruge mandler istedet for valnøddekerner. det gjorde jeg og den blev fantastisk. :)


  -  2013-12-21 10:33:58
helt fantastisk. men til jer der brugte kakaopulver så prøv med chokolade istedetfor. :) syntes enlig ikke der behøver at komme mere chokolade i dejen. et lille tip nu hvor det er ved at værre jul. prøv og kom lidt appelsin/mandarin skræl i. perfekt til jule bordet.


  -  2013-03-11 15:45:12
Er der nogen der ved om man kan bruge mandler i stedet for valnøddekerner ???? ;)


  -  2012-04-02 12:50:56
Jeg havde ikke noget chokolade, så jeg brugte samme mængde kakao, og de var stadig super lækre. Jeg gav den også kun 30 min. og det var helt sikkert mere end nok. SUPER opskrift :))


Hende  -  2012-01-23 00:00:34
Fantastisk, men brug dobbelt så meget chokolade. Mums.


Marie-Louise  -  2011-08-29 15:42:53
Den er fantastik! jeg havde ikke noget chokolade men den er alligevel den bedste brownie jeg nogensinde her smagt! :)


N-Århus  -  2010-10-12 16:01:26
Skal de 200 gr smør smeltes eller ej? Eller er det ligegyldigt?


missen  -  2010-08-30 17:13:15
Rigtig, rigtig god kage!!!!!! Den skal i næsten smage!


zarzar  -  2010-06-10 22:25:02
ALDRIG har jeg i mit liv smagt så god en brownie....hver bid nydes til det ekstreme:) den burde ALLE lave wow!


mig  -  2008-03-30 12:21:00
kagen smager så godt i burde smage den den er giga god


Heidi  -  2007-12-12 13:52:36
Jeg lavede ikke glasur til, men den var stadig rigtig god. Og jeg kom ekstra chokolade i dejen :-)


Stig  -  2007-03-15 16:28:13
hæld lidt fløde, af gangen ned i den hakkede chokolade


Signe  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste brownie nogensinde. Den er virkelig fantastisk. Dog er der efter min mening alt for lidt chokolade i dejen, jeg plejer at putte over det dobbelte i.


a-a  -  0000-00-00 00:00:00
den er....fyldig, den er god at spise, den har det x-tra pift når man først har smagt den.


nurse helle  -  0000-00-00 00:00:00
Den er super lækker. Jeg lavede den lidt om. kom lidt ekstra chokolade i dejen og lidt ekstra smør i glasuren.Den er bare skøn. Bagte den kun 15 min, så er den stadig klæg, som en rigtig brownie skal være


troundemuusen  -  0000-00-00 00:00:00
den smager hammer, hammer godt. DEn skulle i printe ud og smage!!!!!


Tammer  -  0000-00-00 00:00:00
den er vildt god! den smager som en drøm!