Glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Glutenfrie fastelavnsboller, billede 4 Glutenfrie fastelavnsboller, billede 1 Glutenfrie fastelavnsboller, billede 2 Glutenfrie fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Creme:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
12.5 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Finax melmix rød, glutenfri 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Fyld:
100 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Frysetørret hindbær
   
Opskrift:
Start med cremen, eller lav den i dagen i forvejen da den skal være kølet helt ned. Du kan også bruge cremepulver, men husk den skal være bagefast.

Creme:
Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i. Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner. Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på.

Dej:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm. Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 45 minutter.

Når dejen er færdighævet rulles den ud til 40x50 cm. drys evt. lidt melmix på bordet. Dejen skæres ud i stykker på 13x13 cm.
På midten af hver firkant lægger I derefter en spsk. med cremen og en teske med syltetøj, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren og et nip frysetørrede hindbær over med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 4035 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14575 (3470 kcal)
KJ pr. stk. 1214 (289 kcal)
Vægt ialt 1490 gram
Vægt pr. stk. 124 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 977 KJ (232 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu