Fastelavnsbolle bradepandekage

Fastelavnsbolle bradepandekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Fastelavnsbolle bradepandekage, billede 4 Fastelavnsbolle bradepandekage, billede 1 Fastelavnsbolle bradepandekage, billede 2 Fastelavnsbolle bradepandekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kagecreme:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
12.5 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Gærdej:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
7 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
150 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Start med kagecremen da den skal køles ned, eller brug koldcreme på pulver.

Kagecreme:
Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i. Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner. Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på.

Gærdej:
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig.

Dejen rulles ud på et melet bord til rektangel på størrelse med bradepanden, vi bruger en bradepande på 33x38 cm.
Bradepanden smøres og dejen lægges heri. Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning i 50 minutter.

Efter hævning laves en række fordybninger evt. med et glas dyppet i mel. Vi har brugt et på 5 cm. i diameter.

Fyld hullerne op med henholdsvis kagecreme og marmelade. Du kan også nøjes med den ene slags, men så skal du doble op af mængden på denne.

Dejen pensles med sammenpisket æg, hvis du husker det er det faktisk nemmere at pensle dejen før fyldet kommer i.

Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

afkøles og pyntes med glasur.


karakterer:
Opskriften er vist 2401 gange,
og udskrevet 36 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13374 (3184 kcal)
KJ pr. stk. 668 (159 kcal)
Vægt ialt 1370 gram
Vægt pr. stk. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 975 KJ (232 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 40.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu