Mørksej bagt med jordskokke- og svampe tapanade

Mørksej bagt med jordskokke- og svampe tapanade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Jordskokke og svampe tapanade:
10 champignon
4 jordskokker
1 løg
 olie
25 g.smør
1 dl.rasp
 salt
 peber
 
600 g.mørksejfilet
 
 Tomatsauce:
3 dl.fiskefond
1 dl.hvidvin
1.5 dl.fløde
1 tsk.tomatkoncentrat
4 tomater
 
 Bund af Savoykål:
0.25 Savoykål
 lidtsmør
1 spsk.vand
 salt
 peber
 
Opskrift:
Jordskokke og svampe tapanade:
Skræl og vask champignoner, jordskokker og løg. Skær dem i meget fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie i ca. 2 min. Hæld det over i en skål og lad det køle af i nogle minutter. Gerne i køleskab. Tilsæt herefter blødt smør og rasp til det binder sammen og krydre med salt og peber.

Mørksejfilet:
Anret mørksejen i portionsstykker, der er lige tykke over det hele. Krydr med salt og peber og fordel tapanaden oven på portionsstykkerne. Bages i ovnen i 10 min. ved 200 grader.

Tomatsauce:
Fiskefond og hvidvin koges ind til det halve. Tilsæt fløden (erstat evt.med mælk eller fløde 13) og lad det reducerer til en passende konsistens (kan også jævnes med lidt maizena). Tilsæt tomatkoncentrat og kødet fra 4 tomater (uden kerner)

Bund af Savoykål:
Savoykålen snittes i strimler og sauteres i en gryde med lidt smør og 1 spsk vand. Krydr med salt og peber.

Server retten med ris eller kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 14270 gange,
og udskrevet 550 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gunnar Jensen  -  2010-03-08 04:34:36
Vi brugte strimlet hvidkål i stedet for savoykål. Lagde den sauterede hvidkål nederst, fisken ovenpå med tapanade på, og hældte derefter tomatsovsen over (der står i opskriften ikke noget om hvordan sovsen er tænkt anvendt). Denne fremgangsmåde gav sammen med ris en dejlig, velsmagende ret til 5 personer.