Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørksej bagt med jordskokke- og svampe tapanade

Mørksej bagt med jordskokke- og svampe tapanade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
600 g.mørksejfilet
1 løg
10 champignon
4 jordskokker
3 dl.fiskefond (evt. 2/3 terning og 3 dl vand)
1 dl.hvidvin
1,5 dl.fløde (erstat evt.med mælk eller fløde 13)
1 tsk.tomatkoncentrat
4 tomater
1 dl.rasp
25 g.smør
 salt
 peber
 olie
1/4 savojkål
 


Opskrift:

Jordskokke og svampe tapanade:
Skræl og vask champignoner, jordskokker og løg. Skær dem i meget fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie i ca. 2 min. Hæld det over i en skål og lad det køle af i nogle minutter. Gerne i køleskab. Tilsæt herefter blødt smør og rasp til det binder sammen og krydre med salt og peber.

Mørksejfilet:
Anret mørksejen i portionsstykker, der er lige tykke over det hele. Krydr med salt og peber og fordel tapanaden oven på portionsstykkerne. Bages i ovnen i 10 min. ved 200 grader.

Tomatsauce:
Fiskefond og hvidvin koges ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det reducerer til en passende konsistens (kan også jævnes med lidt maizena). Tilsæt tomatkoncentrat og kødet fra 4 tomater (uden kerner)

Bund af savoykål:
Savoykålet snittes i strimler og sauteres i en gryde med lidt smør og 1 spsk vand. Krydr med salt og peber.

Server retten med ris eller kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 12802 gange,
og udskrevet 487 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gunnar Jensen  -  2010-03-08 04:34:36
Vi brugte strimlet hvidkål i stedet for savoykål. Lagde den sauterede hvidkål nederst, fisken ovenpå med tapanade på, og hældte derefter tomatsovsen over (der står i opskriften ikke noget om hvordan sovsen er tænkt anvendt). Denne fremgangsmåde gav sammen med ris en dejlig, velsmagende ret til 5 personer.