Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekølle med rødvinskogte kartofler

Lammekølle med rødvinskogte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.færdig marineret lammekølle
1 kg.små kartofler
2,5 dl.rødvin
 groft salt
 peber
 
 Salat:
0.5 icebergsalat, strimlet
2 dl.hakket ananas fra dåse
1 bdt.radiser, i kvarte
1 agurk i skiver
1 dl.klippet purløg
1 lidt ananas saft
 salt og peber
 
 Skysovs:
2 dl.bouillon
 salt
 peber
 rørsukker
 majsstivelse til jævning
 


Tilbehør:
Et groft madbrød
Opskrift:

Sæt ovnen på 225 grader. Dup køllen tør og læg den i en passende bradepande. Brun køllen i en varm ovn i ca 20 min. Dæmp varmen til 175 grader. Tilsæt en smule tempereret vand.

Steges ca. 1- 1 1/2 time. Bruges der stegetermometer skal det vise 60 grader for rosa og 70 grader for gennemstegt.

Pensel evt. med overskydende marinade undervejs. Lad stegen hvile under stanniol folie 20 min. inden den skæres for.

Kartoflerne:
Skyld kartoflerne grundigt. Læg dem i en bredbundet gryde. Tilsæt rødvin og fyld efter med vand så de netop er dækkede. Tilsæt salt og peber.

Bring vandet i kog og lad det koge for svag varme ca. 5 min. for små nye kartofler og 10 min. for mellemstore kartofler. Sæt herefter varmen på fuld knald og kog eden låg til næsten al vandet er væk.

Vend kartoflerne et par gange. Vend persille i.

Grøn salat:
bland salaten. Dyp evt. lidt ananas saft over. Krydr med salt og peber.

Skysovs:
Bring stegeskyen og bouillon i kog. Skum for fedt. Smag til med krydderier og jævn sovsen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 8378 gange,
og udskrevet 219 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu