Cranachan

Cranachan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Cranachan, billede 4 Cranachan, billede 1 Cranachan, billede 2 Cranachan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
300 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
1 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Honning, flydende 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Whisky
   
3.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Mynte, frisk
   
Opskrift:
Havregrynene ristes gyldne ca. 5 minutter på en tør pande

Pure:
Gå hindbærrene efter og gem den pæneste halvdel af bærrene til pynt. Den anden halvdel af hindbærrene moses gennem en sigte og flormelis, honning og whisky røres heri.

Fløden piskes til flødeskum og heri vendes hindbærpureen så der stadig er nogle røde/hvide striber.

Fordel flødeskum. Havregryn og hindbær lagvis i dessertglas. Slut med havregryn og friske hindbær, og pynt evt. med et grønt mynteblad.

Kan laves et par timer i forvejen, ikke længere da havregrynene ellers vil blive bløde.

Tips:

Skotsk opskrift


karakterer:
Opskriften er vist 2556 gange,
og udskrevet 38 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6775 (1613 kcal)
KJ pr. Pers. 1693 (403 kcal)
Vægt ialt 708 gram
Vægt pr. Pers. 177 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 956 KJ (227 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 19.5 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu