røget kalkunbryst uden skind 300 g. røget kalkunbryst uden skind
1
dåse
artiskokbunde 1 dåse artiskokbunde
1
stor
fast tomat 1 stor fast tomat
1
dåse
bernaisesauce 1 dåse bernaisesauce
1
tsk.
karry 1 tsk. karry
blomster og pynteblade af ½ plade færdigkøbt optøet, let udrullet butterdej blomster og pynteblade af ½ plade færdigkøbt optøet, let udrullet butterdej
1
sammenpisket æg eller æggehvide pisket med lidt vand 1 sammenpisket æg eller æggehvide pisket med lidt vand
Opskrift:
Bland mel og salt. Skær det kolde smør ud i melet og saml det til en fast dej med æggeblommen. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir eller pergametpapir og stil den køligt i mindst 30 minutter. Skær kalkunkødet i strimler. Skyl artiskokbundene i koldt vand og lad dem dryppe godt af. Skær dem i mindre stykker og snit tomaten i pæne, små både. Smag bearnaisesaucen til med karry. Bland kalkunkød, bearnaisesauce og grønsager i et ildfast fad og tryk det udrullede butterdejslåg over. Pensl med sammenpisket æg og skær påskelilier og/eller blomsterblade ud af det optøede butterdej. Lim dem på dejlåget med æg eller bag dem for sig selv og læg dem på den færdige pie bagefter. Husk at pensle dem så de bliver gyldne. Bag kalkunpien ved 200 grader i 20- 30 minutter eller til den er gyldenbrun, og indhædet er gennemvarmet.
Tips:
Dejen kan erstattes med en pakke færdigkøbt, frossen butterdej
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 7541 gange, og udskrevet 113 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider