Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hermann vennekage

Hermann vennekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Surdej:
250 g.hvedemel
5 g.gær
425 ml.lunkent vand
 eller 6 dl hvedesurdej, man har i forvejen
 
 Fodring:
300 g.hvedemel
400 g.flormelis
½ l.lunken mælk
 
 Kage:
125 g.hakket, syltet pomeransskal
175 g.korender
 fintreven skal af en appelsin
3 spsk.friskpresset appelsinsaft
1 spsk.orangeblomstsvand
275 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
½ tsk.salt
 tsk.allehånde
100 g.flormelis
100 g.lys muscovadosukker eller rørsukker
2 storeæg
1 dl.mild olivenolie
 
 Fyld:
1 tsk.stødt kanel
50 g.rørsukker
25 g.smør
 
 
 


Opskrift:

Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage. Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket. 4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.

Her skrider vi så til den egentlige dej.

Dag 1.
Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen.

Dag 2.
Rør i dejen og fugt stykket.

Dag 3.
Som dag 2.

Dag 4.
gør stykket vådt.

Dag 5.
Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket.

Dag 6.
Som dag 2.

Dag 7.
Som dag 2.

Dag 8.
Som dag 4.

Dag 9.
Dag 10.
Kagebagedag. Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen. Rør ægget sammen med olien. Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk. Den ene blandes i melet. Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten. Kom dejen i en smurt springform. rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst. Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min. Skru ned til 180 grader og bag i 30 min. Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen og den skal kommer ren ud af kagen. Køl af og vend ud.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (44 stemmer)

Opskriften er vist 16722 gange,
og udskrevet 417 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anonym  -  2012-11-27 19:44:39
den er lige lidt svær at lave


Mette..  -  2009-05-25 10:35:07
Ja selvfølgelig er den "besværlig" det er jo en kage hvor man giver dejen videre.. Vi brugte den meget i min folkeskole :)


Jes  -  2008-06-17 08:16:12
Der er et tegn i koden for denne side der er skrevet forkert så teksten for dag 9 mangler. Der skal stå : Som dag 4. Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet.


kageelskeren  -  0000-00-00 00:00:00
lidt besværlig... men en god kage som man kan glæde andre med


  -  0000-00-00 00:00:00
Tak det var dejligt jeg glæder mig til at komme i gang