Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Franske vaffler (Øretæver)

Franske vaffler (Øretæver), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Vafler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
125 g.koldt smør
125 g.hvedemel
3 spsk.sukker
 
 Creme:
1 dl.piskefløde
50 g.pistaciemasse
 


Opskrift:

Dej:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. ½ cm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejstikker ( ca 4½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 32 kager. Læg kagerne med overfladen nedad på sukkerdrysset bagepapir. Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver til ovale vafler. Læg dem med sukkersiden opad på en plade med bagepapir. Bag vaflerne midt i ovnen. Lad dem køle af.

Bagetid: Ca. 8 min. ved 200 grader

Creme:
Kom fløde og pistaciemasse i en skål og pisk blandingen i ca 3 min. til en luftig creme.

Ved serveringen:
Læg kagerne sammen med cremen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 41148 gange,
og udskrevet 323 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-04-26 16:41:10
I min familie, helt fra jeg var barn ! Er fra 1957, var øretæver det samme som Franske Vafler.


ole rasmussen  -  2010-06-10 14:52:50
hej ved i hvorfor navnet øretæver kommer ind i billedet,jeg har siden min ungdom (64) hørt dem som øretæver,men hvor kommer det fra.hilsen ole rasmussen


  -  2009-11-13 11:49:00
Franske vafler og øretæver er IKKE det samme. Der er ikke creme i øretæver.


[email protected]  -  2008-04-24 13:52:42
Vaflerne er ikke som dem bageren laver,disse smuldre og er nærmest som Finskbrød.