Dej:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. ½ cm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejstikker ( ca 4½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 32 kager. Læg kagerne med overfladen nedad på sukkerdrysset bagepapir. Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver til ovale vafler. Læg dem med sukkersiden opad på en plade med bagepapir. Bag vaflerne midt i ovnen. Lad dem køle af.
Bagetid: Ca. 8 min. ved 200 grader
Creme:
Kom fløde og pistaciemasse i en skål og pisk blandingen i ca 3 min. til en luftig creme.
Ved serveringen:
Læg kagerne sammen med cremen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.1
(16 stemmer)
Opskriften er vist 44317 gange, og udskrevet 348 gange.
Kommentarer
- 2015-04-26 16:41:10 I min familie, helt fra jeg var barn ! Er fra 1957, var øretæver det samme som Franske Vafler.
ole rasmussen - 2010-06-10 14:52:50 hej
ved i hvorfor navnet øretæver kommer ind i billedet,jeg har siden min ungdom (64) hørt dem som øretæver,men hvor kommer det fra.hilsen
ole rasmussen
- 2009-11-13 11:49:00 Franske vafler og øretæver er IKKE det samme. Der er ikke creme i øretæver.
et38 - 2008-04-24 13:52:42 Vaflerne er ikke som dem bageren laver,disse smuldre og er nærmest som Finskbrød.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider