Hørfrøskum - Hørfrøslim (Æggehvide erstatning)

Hørfrøskum - Hørfrøslim (Æggehvide erstatning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hørfrø

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
50 g.hele hørfrø
5 dl.vand
 
Opskrift:
Hørfrøskum laver du ved at koge 50 gr hele hørfrø i 5 dl vand i 3-4 minutter under konstant omrøring, for derefter øjeblikkeligt at sigte den varme masse, så frøene separeres fra skummet.

Skummet vil samle sig, når det begynder at køle ned, og får så de samme egenskaber som æggehvide.

Skummet kan først anvendes når det er koldt.

Hørfrøskum kan holde sig i køleskab i en lille uge.

3-4 spsk (ca 50 g) svarer til et æg.

Tips:

Kan anvendes til fars, kager og panering.

Hørfrøskummet er den ægge-erstatning der har flest anvendelsesmuligheder.


karakterer:
Opskriften er vist 43170 gange,
og udskrevet 487 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-08-06 14:55:17
virker fint:) ivertsat set fra en nybegynder og forhenværende ægge spiser :)

Hans Ulrik Effersen  -  2012-05-07 19:48:17
Øjh hvor smagte den grød godt! tilsatte dog lidt vanille og sukker :) Nammi namm :)

  -  2010-09-07 23:48:48
er det muligt at lave hørfrøskum raw?