Torskekæber med urter i karry

Torskekæber med urter i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers,

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskekæber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Torskekæber med urter i karry, billede 4 Torskekæber med urter i karry, billede 1 Torskekæber med urter i karry, billede 2 Torskekæber med urter i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.torskekæber
4 gulerødder
2 porrer
0.25 selleri
25 g.smør
 
 Karrysauce:
 Porretoppe
1 løg
25 g.smør
3 stjerneanis
1 tsk.timian, tørret
2 spsk.karry
3 spsk.hvedemel
1 l.fiskebouillon
5 dl.piskefløde
 mangochutney
 salt
 peber
 
Opskrift:
Karrysauce:
Snit porretoppe og løg groft, svits dem i lidt smør. Tilsæt stjerneanis, timian, karry og hvedemel. Tilsøt herefter fiskebouillon og kog godt igennem. Tilsæt piskefløden og kog op. Smag til med salt, peber og mangochutney.
Saucen sigtes inden den hældes over fisken.


Urterne skæres i tynde strimler, sauteres i lidt smør i sauterpanden, derpå lægges de rå kæber, dækkes med en god tyk karrysauce. Står og småsimrer til kæberne er færdige ca. 6 minutter.

Tips:

Porrer og selleri kan, i sæson, erstattes af forårsløg og fennikel





karakterer:
Opskriften er vist 43207 gange,
og udskrevet 685 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-07 22:59:30
Erstattede sellerien med æbler, da det går super godt til karry. Laver sjældent fisk, men det her blev helt vildt godt.

  -   2008-03-14 15:34:01
Øhhh, hvor blev karry'en og fløden af i ingredienslisten??

  -   2008-03-14 15:33:30
... for ikke at nævne chutney'en ?