Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon

Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Smørfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon
, billede 4 Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon
, billede 1 Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon
, billede 2 Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.smørfisk
 salt
 peber
 olivenolie
 
 Porrekompot:
2 stk.porre
1 fedhvidløg
 olivenolie
2 dl.hvidvin
 salt
 peber
 dild
2 stk.tomat
 
 Pynt:
0.5 citron
8 stk.bacon
 


Opskrift:

Porrekompot:
Hvidløg hakkes og porrer skæres i strimler. Hvidløg og porrer svitses i en gryde med olie, hvorefter hvidvin tilsættes. Saucen koges ind til væden er væk. Tilsæt en klat smør og smag til med salt, peber og lidt hakket dild. Herefter kan der eventuelt tilsættes tomatskiver uden kerner.

Smørfisk:
Skær smørfisken ud i 1 cm tykke medailloner. Disse krydres let med salt og peber og steges i olie på den ene side i ca. 7 min. Medaillonerne vendes og panden tages af varmen. Lad medaillonerne ligge på panden i yderligere ca. 5-7 min.

Bacon stegt under pres (tilbehør)
Bacon lægges mellem to stykker bagepapir på ovnplade. Ovenpå lægges en anden bageplade, så baconstrimlerne bliver pæne flade. Baconstrimlerne steges i ca. 30 minutter. ved 200 grader C. alm. ovn.

Til retten serveres brød eller kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 43171 gange,
og udskrevet 1830 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2008-12-10 13:50:56
Steg eller kog escolar og oliefisk/smørmakrel Når man tilbereder escolar og oliefisk/smørmakrel er det vigtigt, at stege eller koge fisken omhyggeligt, så olieindholdet og dermed voksarterne smelter ud af fisken. Af samme grund bør kogevand og stegefedt ikke bruges til sovs eller anden madlavning.


Per  -  2008-10-29 21:38:04
Navnene "smørfisk", "smørmakrel", "oliefisk", "escolar" og "butterfish" bruges ofte i flæng, som om det er den samme fisk, der hører til den samme familie. Men det er forkert! Der er tale om to helt forskellige familier. Escolar og oliefisk (smørmakrel) hører til samme familie, nemlig Gempylidae og har et naturligt højt indehold af voksarter. Smørfisk, populært kaldes "butterfish", det engelske navn, hører til familien Stromateidae. Denne familie indeholder ikke voksarter.


ToGu  -  0000-00-00 00:00:00
Normalt navn er "Escolar". Check på nettet under Lepidocybium Flavobrunneum. Ikke prøvet endnu, ønsker klarhed over tilberedning (voksindhold kan give maveproblemer).


Bente Green  -  0000-00-00 00:00:00
Som "førstegangstilbereder" af smørfisk må jeg sige, at denne er nem at forstå og så smager den himmelsk (når man ikke har været fiskespiser i mange år.