Engelsk Risbudding

Engelsk Risbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red:

Engelsk Risbudding, billede 4 Engelsk Risbudding, billede 1 Engelsk Risbudding, billede 2 Engelsk Risbudding, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kog ris, salt, sukker og mælk ca. 40 min. til en fast grød for ganske svag varme.

Smut og hak mandlerne og rør dem i sammen med smør. Lad grøden køle lidt af og rør æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne stive, vend dem i grøden og fyld den i et smurt ovnfast fad eller portionsforme. Sættes i ovnen i 30-45 min. ved 200 grader c. alm ovn på midterste ribbe.

Serveres varm eller kold med frisk frugt og frugtsauce.


karakterer:
Opskriften er vist 19156 gange,
og udskrevet 272 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4943 (1176 kcal)
KJ pr. Pers. 1235 (294 kcal)
Vægt ialt 713 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 693 KJ (165 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 19.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gitte  -  2018-04-16 15:07:17
kan man godt bruge grødris