Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Torskefad a la Tofte

Torskefad a la Tofte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2.5 kg.kabliau
4 laurbærblade
80 g.margarine
 Salt
 Hvid stødt peber
 
 Tilbehør:
 Asparges:
2 ds.asparges
 
 Fyldte æg:
6 æg
 
 Mayonaise.
 Karry
 Salt
 Hvid Peber
 Creme fraiche 38%
 
 Sauce:
75 g.mayonaise
0.5 citron (saften)
200 g.creme fraiche 18%
175 g.creme fraiche 38%
 Paprika
1 spsk.revigotte
 Salt
 Hvid peber
 Evt.vand fra asparges
 Dild
 
 Pynt:
6 tomater
 diverse grønt
 Citroner
 Persille
 Grøn peber
 Kaviar
 Brøndkarse
 Laks
 


Opskrift:

Torsken renses godt og skrabes for skæl og slim. Aftørres godt med køkkenrulle. Anbring fisken i et ildfast fad eller i en lille bradepande og drys med 1 strøget spsk. salt samt friskkværnet, hvid peber, både ind- og udvendigt. 60 - 80 gram margarine og 4 store laurbærblade fordeles over fisken. Sæt aluminiumsfolie over fadet. Fisken damper i egen "kraft". Fisken anbringes i en forvarmet ovn, 150 i ca. 1½ time. Når fisken er mør, står den og trækker cirka ½ time. Derefter trækkes skindet af, og det store rygben og de større ben fjernes. Fisken anbringes på fad, når den er ved at være afkølet (gem den gode fiskefond - den kan fryses og bruges til sovs. Tilbehør. Asparges: Sæt asparges til afdrypning i en si. Fyldte æg: 6 hårdkogte æg (afkølede) deles midt over "på den forkerte led". Æggeblommen tages forsigtigt ud, og hviderne stilles tilside (skær evt. en anelse af bunden, så er de lettere at anbringe på fadet). Æggeblommerne moses til en jævn masse med en gaffel og blandes med 3 spsk. mayonaise, 1 drys hvid peber fra kværnen og lidt fint salt (efter smag), ½ tsk. karry og 2 spsk. creme fraiche 38%. Fyldet anbringes i de tilskårede hvider. Sauce: Saucen er kold og serveres ved siden af anretningen. 75 gr. mayonaise røres med saften af en halv citron, 200 gr, creme fraiche 18% og 175 gr. creme fraiche 38%, 2 top-tsk. paprika, 1 tsk. revigotte, lidt salt og hvid peber. Hvis sovsen er for tyk, kan der tilsættes 2 tsk. vand fra asparges. Ved anretning drysses sovsen med friskklippet dild. Pynt fisken med de fyldte æg, grønt og asparges. Flutes og frisk smør serveres til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 18410 gange,
og udskrevet 254 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birthe  -  2011-09-23 07:58:55
virkelig en lækker ret, har brugt den som forret, og alle synes det smagte rigtig godt