Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hindbærmousse

Hindbærmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hindbærmousse, billede 4 Hindbærmousse, billede 1 Hindbærmousse, billede 2 Hindbærmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Læg husblasen i blød i koldt vand. Tag nogle af de pæmeste hindbær fra til pynt. Blend resten med citronsaft og flormelis og passer bærrene gennem en sigte.

Smelt husblasen over svag varme. Lad den køle noget af og rør den i bærrene. Pisk fløden og vend den i bærrene.

Når moussen er tilpas stiv, toppes den op på et fad og stilles koldt til serveringen. Pynt med hele bær og pæne, grønne blade.

Moussen kan også fryses til en let is.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (28 stemmer)

Opskriften er vist 135210 gange,
og udskrevet 3161 gange.


Energi:
KJ total 12147 (2892 kcal)
KJ pr. Pers. 3036 (723 kcal)
Vægt ialt 1245 gram
Vægt pr. Pers. 311 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 975 KJ (232 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 22.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michelle   -  2016-06-05 09:34:19
Helt sikker den mousse der vandt i vorges lille smagstest til fyld af kage.


Misse  -  2015-05-15 18:03:18
Jeg elsker hindbær så sej er jeg


  -  2013-11-10 11:41:39
Hej min aller største drøm er at blive konditor jeg ser alt i tv'et der er noget af gøre med nogen som helst kager jeg elsker at bage så derfor har jeg givet denne hindbær is 10 i karakter


Caroline!(:  -  2013-10-19 17:01:05
Den er rigtig lækker!(:


Malak  -  2013-04-01 19:38:17
Kan man putte husplads efter man har blandet d hvis man glemte?


Inger  -  2012-12-23 09:06:00
Husk hvis det er udenlandske hinbær så skal de koges min. 5 min for at dræbe evt. colibakterier.


Lotte  -  2012-10-19 09:13:46
Husk hvia man køber frosne hindbær og bruger så skal de koges inden man bruger dem, da der ellers er farer for at de kan indholde sygdomsfremkaldende bakterie. Bortset fra det så skal jeg have prøver opskriften i min søns lagkage på lørdag :-)


  -  2012-09-20 12:35:29
Til Catrine>> Du kan sagtens putte det i små skåle og stille i køleskabet og anrette på den måde. Til hej> Husblas er stivelse der gør så moussen ikke er flydende og det kan købes i næsten alle supermarkeder.


  -  2012-03-08 20:12:32
Hvordan putter jeg husblas i? Skal hindbærmassen være kold? eller hvordan?


hej  -  2012-02-29 12:09:41
den ser rigtig lækker ud :-) (har ikke prøvet at lave den) fordi jeg ved ikke hvad HUSBLAS er?? og hvor kan man købe det


Frederikke  -  2011-10-23 15:02:16
moussen er en rigtig go' dessert:-D


Cathrine  -  2010-10-24 18:32:07
Kan man godt lave positions anretninger i små skåle og stille det i køleskabet nogle timer før det skal på bordet? :)


Per  -  2010-04-10 23:50:20
Vi brugte frosne bær til moussen, og friske til pynt. Men moussen skulle have haft min 1 gerne 2 blade husblas ekstra.


Bamseline  -  2010-01-17 21:02:41
Smagte rigtig godt! Brugte kun en ½ citron. Det er også rigtig lækkert at bruge lagkagebunde sammen med moussen :)


Mia  -  2007-12-30 19:22:08
Det er en helt fantastisk dessert. Den er frisk, enkelt og god ved frysning. Serverede den med trøffelkage, og det var en succes.