Hindbærmousse

Hindbærmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hindbærmousse, billede 4 Hindbærmousse, billede 1 Hindbærmousse, billede 2 Hindbærmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg husblasen i blød i koldt vand. Tag nogle af de pæneste hindbær fra til pynt. Blend resten med citronsaft og flormelis og passer bærrene gennem en sigte.

Smelt husblasen med det væde som hænger ved over svag varme. Lad den køle noget af og rør den i bærrene i en tynd strå under konstant omrøring. Pisk fløden og vend bærrene heri (tag evt. lidt flødeskum fra til pynt).

Kom moussen i portionsglas eller skål og stil på køl i ca.2 timer evt. natten over.

Pynt evt. med flødeskum, hele bær og pæne, grønne blade (gerne mynte).

Moussen kan også fryses til en let is.

Tips:

Der kan bruges frosne bær som koges op med citronsaft og flormelis og så passeres gennem en sigte og afkøles inden husblas tilsættes.

Husblas kan også tilsættes ved kogning men så skal der passes meget på at pureen ikke bliver for kold og stiv inden flødeskum røres i.





karakterer:
Opskriften er vist 178830 gange,
og udskrevet 3570 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12198 (2904 kcal)
KJ pr. Pers. 3049 (726 kcal)
Vægt ialt 1248 gram
Vægt pr. Pers. 312 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 977 KJ (232 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 22.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-28 06:15:41
kan moussen fryses

  -   2016-06-05 09:34:19
Helt sikker den mousse der vandt i vorges lille smagstest til fyld af kage.

  -   2013-10-19 17:01:05
Den er rigtig lækker!(:

  -   2013-04-01 19:38:17
Kan man putte husplads efter man har blandet d hvis man glemte?

  -   2012-02-29 12:09:41
den ser rigtig lækker ud :-) (har ikke prøvet at lave den) fordi jeg ved ikke hvad HUSBLAS er?? og hvor kan man købe det

  -   2011-10-23 15:02:16
moussen er en rigtig go' dessert:-D

  -   2010-01-17 21:02:41
Smagte rigtig godt! Brugte kun en ½ citron. Det er også rigtig lækkert at bruge lagkagebunde sammen med moussen :)

  -   2007-12-30 19:22:08
Det er en helt fantastisk dessert. Den er frisk, enkelt og god ved frysning. Serverede den med trøffelkage, og det var en succes.