polenta til at drysse formene med50 g. polenta til at drysse formene med
200
g.
rørsukker200 g. rørsukker
2
æg 2 æg
1
vanillestang 1 vanillestang
1
dl.
vindruekernolie1 dl. vindruekernolie
1,2
dl.
appelsinjuice1,2 dl. appelsinjuice
150
g.
mel150 g. mel
1
tsk.
bagepulver1 tsk. bagepulver
70
g.
polenta70 g. polenta
40
g.
hakkede mandler40 g. hakkede mandler
Lime creme Lime creme
1
blad
husblas1 blad husblas
1,25
dl.
piskefløde 38 %1,25 dl. piskefløde 38 %
125
g.
hvid chokolade125 g. hvid chokolade
1-2
limefrugter1-2 limefrugter
1,25
dl.
piskefløde 38 %1,25 dl. piskefløde 38 %
30
g.
hakket Guanajachokolade (70 %)30 g. hakket Guanajachokolade (70 %)
Vanille syltede brombær Vanille syltede brombær
150
g.
rørsukker150 g. rørsukker
1
dl.
appelsinjuice1 dl. appelsinjuice
1
vanillestang1 vanillestang
250
g.
brombær250 g. brombær
Opskrift:
Start med at smelte smørret og pensl indersiden af kagefor-men tyndt med det. Drys formen herefter med polenta oghæld den overskydende polenta fra.Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Pisk suk-keret sammen med æggene og vanillemarven til en hvidæggesnaps.Tilsæt olie og juice lidt ad gangen og sigt deref-ter mel, polenta og bagepulver sammen i massen.Tilsæt dehakkede mandler til sidst. Fyld dejen i en kageform. Komkagen i en forvarmet ovn ved 170º og bag den i 25-30min.Tag den ud når den er gyldenbrun og lidt fast i konsi-stensen.Afkøl den
Limecreme(massen laves først når kagen kommer ud afovnen)
Udblød husblasen i koldt vand. Kog fløden op og hakimens den hvide chokolade fint. Pres væsken ud af husbla-sen og smelt den i den lune fløde.Vask limefrugterne og tagjulienne af dem. Hak dem fint og drys dem på chokoladen.Hæld den lune fløde over chokoladen og pisk i massen tildet hele er smeltet. Pres limesaften i cremen. Pisk denresterende fløde næsten stiv og vend den i cremen når dener mellem 35-40º.Vend først nu de mørke chokoladestyk-ker forsigtigt i cremen. Rør ikke for meget ellers smelterde. Øs cremen på polentakagen. Sæt kagen på køl i mindst3 timer. Pynt den med mørke chokoladespåner ved servering.
Kom sukker og juice i en gryde og bring det i kog. Flækvanillestangen på langs og skrab marven ud. Kom stangenog marven ned i lagen og reducer den til en sirupsagtigkonsistens.Tilsæt bærrene og varm dem godt igennem. Kogevt. lagen lidt mere ned.Tilsæt vanillemarven og rør rundt.Afkøl
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 6904 gange, og udskrevet 171 gange.
Kommentarer
flemming - 2012-12-28 23:46:41 du skriver marven skal i to gange.
Rikke - 2010-09-14 12:52:42 virkelig lækker og anderledes dessertkage.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider