Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Polentakage med stracciatellacreme,dertil vanillesyltede brombær

Polentakage med stracciatellacreme,dertil vanillesyltede brombær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Polentamel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :





Ingredienser:
50 g.usaltet smør
50 g.polenta til at drysse formene med
200 g.rørsukker
2 æg
1 vanillestang
1 dl.vindruekernolie
1,2 dl.appelsinjuice
150 g.mel
1 tsk.bagepulver
70 g.polenta
40 g.hakkede mandler
 
 Lime creme
1 bladhusblas
1,25 dl.piskefløde 38 %
125 g.hvid chokolade
1-2 limefrugter
1,25 dl.piskefløde 38 %
30 g.hakket Guanajachokolade (70 %)
 
 Vanille syltede brombær
150 g.rørsukker
1 dl.appelsinjuice
1 vanillestang
250 g.brombær


Opskrift:

Start med at smelte smørret og pensl indersiden af kagefor-men tyndt med det. Drys formen herefter med polenta oghæld den overskydende polenta fra.Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Pisk suk-keret sammen med æggene og vanillemarven til en hvidæggesnaps.Tilsæt olie og juice lidt ad gangen og sigt deref-ter mel, polenta og bagepulver sammen i massen.Tilsæt dehakkede mandler til sidst. Fyld dejen i en kageform. Komkagen i en forvarmet ovn ved 170º og bag den i 25-30min.Tag den ud når den er gyldenbrun og lidt fast i konsi-stensen.Afkøl den

Limecreme(massen laves først når kagen kommer ud afovnen)
Udblød husblasen i koldt vand. Kog fløden op og hakimens den hvide chokolade fint. Pres væsken ud af husbla-sen og smelt den i den lune fløde.Vask limefrugterne og tagjulienne af dem. Hak dem fint og drys dem på chokoladen.Hæld den lune fløde over chokoladen og pisk i massen tildet hele er smeltet. Pres limesaften i cremen. Pisk denresterende fløde næsten stiv og vend den i cremen når dener mellem 35-40º.Vend først nu de mørke chokoladestyk-ker forsigtigt i cremen. Rør ikke for meget ellers smelterde. Øs cremen på polentakagen. Sæt kagen på køl i mindst3 timer. Pynt den med mørke chokoladespåner ved servering.

Kom sukker og juice i en gryde og bring det i kog. Flækvanillestangen på langs og skrab marven ud. Kom stangenog marven ned i lagen og reducer den til en sirupsagtigkonsistens.Tilsæt bærrene og varm dem godt igennem. Kogevt. lagen lidt mere ned.Tilsæt vanillemarven og rør rundt.Afkøl







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 6401 gange,
og udskrevet 144 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

flemming  -  2012-12-28 23:46:41
du skriver marven skal i to gange.


Rikke  -  2010-09-14 12:52:42
virkelig lækker og anderledes dessertkage.