Rødfisk med kompot af æble og rødløg

Rødfisk med kompot af æble og rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Rødfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rødfisk med kompot af æble og rødløg, billede 4 Rødfisk med kompot af æble og rødløg, billede 1 Rødfisk med kompot af æble og rødløg, billede 2 Rødfisk med kompot af æble og rødløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.rødfiskefilet med skind
 olie
 salt
 peber
 
 
2 stk.madæble
100 g.tørrede abrikoser
2 rødløg
1 smørklat
1 tsk.karry
1 tsk.hvidvinseddike
3 spsk.æblesaft el. juice
1 dl.hvidvin
3 dl.æblesaft el. juice
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rødfiskefilet uden skæl:
Fileterne skæres i portionsstykker og krydres med salt og peber. Steges på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min. indtil kødet er glasklart. Start med høj varme og skru derefter ned. Portionsstykkerne tages af panden efterhånden som de er færdige. Overdæk evt. med et stykke stanniol under tilberedningen.

Kompot af æble og rødløg:
Begynd med at skære æbler, løg og abrikoser i små tern. 2/3 af løget svitses i en gryde tilsat lidt smør. Tilsæt 2/3 af æbleternene, 1/2 tsk karry, hvidvinseddike, 3 spsk æblesaft, salt og peber og sautér det hele i ca. 5 min.

Karry/abrikos sauce:
Rist 1/2 tsk karry af i en gryde, tilsæt den sidste 1/3 af løg og æble samt abrikoser og lidt olie. Sautér det i ca. 2 min. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det få et opkog. Tilsæt herefter 3 dl æblesaft el. juice og lad det koge ind til det halve. Saucen blendes og smages til med salt og peber.

Servér retten med ris eller små kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 37061 gange,
og udskrevet 1133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-09 19:30:27
En rigtig dejlig ret med et strejf af Orienten, en helt igennem god sammensætning der varmt kan anbefales, hvis man ønsker let ud over det sædvanlige

  -   2008-03-06 16:22:31
Opskriften stammer fra Mortens Kro, Aalborg. Kok: Morten Nielsen