Grillede lammetykstegsfilet i balsamico

Grillede lammetykstegsfilet i balsamico, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 stk.lammetykstegs-fileter
0.5 dl.balsamico
1 kvistrosmarin
2 fedhvidløg i skiver
 salt
 peber
 
 Humus:
100 g.kikærter
1 spsk.ristede økologiske sesamfrø
1 fedhvidløg
0.5 tsk.spidskommen
2 spsk.citronsaft
100 g.græsk yoghurt
 salt
 peber
 
 Couscoussalat:
200 g.Couscous
2 dl.grøntsagsbouillon
50 g.mandler
 hvidløgssalt
1 spsk.korender el. rosiner
1 spsk.olivenolie
1 spsk.citronsaft
200 g.cherrytomater
100 g.baby spinat
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg kikærterne i blød natten over og kog dem ca. 35 minutter i letsaltet vand.

Blend kikærterne sammen med ristede sesamfrø, hvidløg, spidskommen, citronsaft og yoghurt til en tyk creme. Smag til med salt og peber.

Mariner lammetykstegsfileterne mindst 1 time i køleskabet i balsamico med salt, peber, rosmarin og hvidløg.

Damp cous cous i grøntsagsbouillon som anvist på pakken. Rist mandlerne ved kraftig varme og krydr med hvidløgssalt.
Rør cous cous grynene løse og bland med grofthakkede mandler, korender, el. rosiner, olivenolie samt citronsaft. Smag til med salt og peber. Skær tomaterne i kvarte, halver de helt små og bland dem i salaten sammen med baby spinat.

Brun lammetykstegsfileterne på en varm grill og steg dem færdige 5-8 minutter på hver side i god afstand til kullene. Lad kødet hvile i mindst 5 minutter inden det skæres i skiver og anrettes på tallerkener sammen med salat og humus.





karakterer:
Opskriften er vist 18068 gange,
og udskrevet 564 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Synes, der er en rigtig fin sammensætning. Let og frisk. Kan nemt varieres. Salaten kan sagtens anvendes til andet kød.