afdryppede, kortkornede ris skyllet i koldt vand og udblødt natten over400 g. afdryppede, kortkornede ris skyllet i koldt vand og udblødt natten over
2½
dl.
kaffefløde2½ dl. kaffefløde
50
g.
sukker50 g. sukker
50
g.
smør50 g. smør
4
bananer uden skræl og i skiver på langs4 bananer uden skræl og i skiver på langs
50
g.
brun farin50 g. brun farin
3
spsk.
limesaft3 spsk. limesaft
Opskrift:
Gør en dampkurv i bambus klar med et musselin- eller osteklæde i, tilsæt risene (en dampkoger i metal eller en si kan også bruge). Stil dampkurven oven på en gryde med småkogende vand, læg låg på og lad koge i 40-45 minutter, til risene er møre. Løft risene op med en gaffel og kom dem over i gryde.
Rør fløde og sukker i risene og kog ved meget lav varme under jævnlig omrøring i 15-20 minutter, til væsken er absorberet. Tag gryden af blusset, stil den til side, men hold den varm.
Karamelliserede bananer:
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt bananer og sauter dem gyldne, mens de hyppigt vendes, i 3-4 minutter. Tilsæt brun farin og steg videre, til farinen er smeltet, og der dannes en sirupsagtig konsistens. Dryp limesaft over bananerne og server dem øjeblikkeligt sammen med risene.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 14343 gange, og udskrevet 171 gange.
Kommentarer
- 2011-03-02 23:52:15 Det er ikke almindelige bananer der skal bruges i denne ret, men "kogebananer" der kan købes i asiatiske forretninger!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider