Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brunsvigerkage

Brunsvigerkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brunsvigerkage, billede 4 Brunsvigerkage, billede 1 Brunsvigerkage, billede 2 Brunsvigerkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Gæren udrøres i det lunede mælk og i de 150 g. smeltede smør.

Pisk æggene og rør dem i sammen med sukker og salt.
Tilsæt mel og rør til dejen bliver glat.

Dejen skal stå et lunt sted og hæve i en halv time.

Kom dejen i en smurt bradepande ca. 33x38 cm., prik dejen med et træskaft (enden af en grydeske, eller lign.) så der bliver små fordybninger.

Bland fyldet:
Rør smeltet smør sammen med farinen, sirup og kanelen. Fordel det over gærdejen og lad dejen efterhæve til dobbelt størrelse ca. 20 minutter.

Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 25-30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (133 stemmer)

Opskriften er vist 165016 gange,
og udskrevet 4710 gange.


Energi:
KJ total 26854 (6393 kcal)
KJ pr. Pers. 2237 (532 kcal)
Vægt ialt 1623 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1654 KJ (393 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 24.4 gram
Kulhydrat 40.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Irene Petersen  -  2018-11-04 16:31:24
En Fantastiks dejlig og let brunsviger,har prøvet mange forskellige den her er den bedste til dato,en god ide med sirup,jeg brugte dog vanilje som også giver en god smag.🤗👍🏽


Birte  -  2017-08-25 14:58:08
Har ofte hentet ideer herindefra, om det er mad eller bageopskrifter, har jeg været fuldt tilfreds.


Tina   -  2017-07-22 07:41:14
Super god opskrift. Bager den også som glutenfri til min datter. Erstatter bare hvedemel med den røde finax mjolmix, den bliver så god😀


  -  2014-11-21 10:24:06
God opskrift,dog skal du være opmærksom på at selv om du retter i antal så bliver der ikke automatisk rettet i størrelsen på emnet hvori dejen skal ligge...dette kan jo blive til noget besvær hvis man ikke lige har lagt mærke til det,eller ikke kender kagen der bages så man ikke ved hvor stor den egentlig bliver... Bare lige et lille godt råd...


  -  2014-03-01 11:14:15
Super god kage :D


Maria Jensen  -  2013-10-26 17:48:59
Rigtig god opskrift !!! 


  -  2013-06-18 13:22:33
En dejlig let opskrift at forstå


  -  2013-06-05 16:37:07
Mmmmmmmmmm jeg elsker brunsviger, det smager namnam godt;-)


Thomas  -  2012-03-09 16:42:18
Super kage!! Dog vil jeg bruge mindre smør til snasket næste gang, da jeg synes, den sejlede lidt


  -  2011-06-28 15:38:50
godt men det må også være uden sirup


Amanda  -  2011-06-07 16:34:30
Den smager lækkert! :) Kan varmt anbefales


lene  -  2011-03-16 10:15:34
Denne kake er en bestselger på et dansk bursdagsselskap. denne kaken er fra fyn i danmark


Lasse  -  2010-03-09 20:00:55
Går godt med dejen fra MAIZENA Quickboller. Så skal du kun tænke på fyldet.


Jane  -  2008-03-05 16:09:19
Brug bagepulver i stedet for gær, ca. 2 tsk.