| |
|
Sur sød sovs
Sur sød sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
75 | g. | smør75 g. smør | 3 | spsk. | hvedemel3 spsk. hvedemel | | | | 5 | dl. | bouillon5 dl. bouillon | 2 | dl. | mælk2 dl. mælk | 2,5 | dl. | piskefløde2,5 dl. piskefløde | | | | 4 | spsk. | eddike 4 spsk. eddike | 4 | spsk. | sukker 4 spsk. sukker | | | | | | salt salt | | | |
| |
Smør smeltes i en gryde og mel kommes i under kraftig omrøring. (pas på det ikke brænder på)
Bouillon tilsættes (lidt af gangen) under omrøring! Mælk og fløde tilsættes, og hvis man ønsker en tyndere sovs, tilsættes lidt mere bouillon.
Eddike og sukker røres sammen og tilsættes.
Tips:
Af bouillon bruges kogevand/suppe fra det kød du serverer sovsen til, det kunne også være kogevand fra evt. kartofler eller grønsager.
Alternativt kan bruges vand og bouillonterning.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7
(22 stemmer)
Opskriften er vist 45280 gange, og udskrevet 1611 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|