Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Libanesike kød og aubergineret

Libanesike kød og aubergineret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Libanon

LibanonIndsendt :



Ingredienser:
2 auberginer
2 tsk.olivenolie
2 mellemstore løg - i tynde skiver
1 kg.hakket oksekød - helst 8-10% fedt
1 tsk.Allehånde
2 tsk.tørret mynte
2 spsk.ingefærmarmelade
2 spsk.koncentreret tomatpure
 dl.rosiner eller korender
¾ l.kogte ris - jasminiris
½ l.revet cheddar ost - revet
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 250 grader.

Auberginerne skæres i tynde skiver på langs, drysses med salt på begge sider og står i ca. 20 minutter.

Herefter skylles saltet af, auberginerne tørres med papir og lægges i ét lag på en bageplade (evt. penslet med et tyndt lag olivenolie) Bages på øverste rille i ovnen i 12-15 min til det bliver bløde og "safter" lidt i kanten Auberginerne tages ud.

Ovnen skrues ned til 180 grader Varm olien op og kom løgene ved. Steges ved medium varme til løgene svagt begynder at tage farve - der røres hele tiden Kom det hakkede kød ved. Skru lidt om for varmen og steg kødet i ca. 10 min til det er brunet og næsten al væden er fordampet - brug evt. en gaffel til at skille evt klumper Tilsæt allehånde, mynte, marmelade, tomater og rosiner til kødet og lad det stege i yderligere 2 min - fjerns herefter fra varmen Kom halvdelen af auberginerne i et ildfast fad, herefter halvdelen af kød blandingen, så halvdelen af risen og halvdelen af osten. Gentag med resten af auberginer, kød, ris og ost. Dæk fadet med stanoil og kom det i oven i ca. 20-25 min

Serveres sammen med salat og/eller brød

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 13378 gange,
og udskrevet 356 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dorthe Fischer  -  2020-06-25 19:44:18
Med enkelte modifikationer smager det super godt. Lavede det "italiensk" inspireret, med oregano, rosmarin og tomater fremfor marmelade, rosiner og allehånde.

heidi  -  2008-08-11 17:48:19
smager bare super