Lahma-bi-ageen - Syriske kød pizzaer

Lahma-bi-ageen - Syriske kød pizzaer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Syrien

SyrienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
6 g.gær
1 tsk.sukker
350 g.hvedemel
 salt
0.5 tsk.allehånde
2 dl.lunkent vand
 
 Fyld:
450 g.hakket okse- eller lammekød
1 finthakket løg
1 lille bundt hakket persille
1 finhakket grøn peber
1 fedhakket hvidløg
450 g.tomater - flåede
1 spsk.tomatpuré
 salt
 peber
1 tsk.cayennepeber
 
Opskrift:
Rør gær og sukker ud i 4-5 spsk af vandet og lad det stå lunt, til det skummer. Sigt så mel og salt ned i en stor skål og tilsæt gærblandingen, allehhånde og så meget vand, at det bliver en blød dej. Ælt dejen i 10 min på en melet bordblade, indtil den slipper bordet og fingre. Tril dejen til en kugle, læg den i en skål med et klæde over og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 time)

Imens æltes alle ingredienserne til fyldet sammen til en blød og jævn blanding.

Når dejen er hævet "slås" luften ud af den, og den trilles til kugler på størrelse med golfkugler. Lad disse kugler hvile 10 min. Og rul dem så til flade cirkler (ca. 12-15 cm i diameter) Smør et pænt lag af "fyldet" på hver cirkel - helt ud til kanten. Bag dem i 10-15 min ved 200 grader - Dejen skal være lysebrun, men stadig blød nok til at folde

De spises med lidt citronsaft ovenpå og rulles sammen som en pandekage og spises sammen med salat.





karakterer:
Opskriften er vist 24572 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-20 11:35:36
Hvor mange bliver der??