Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærkage med marcipanbund

Jordbærkage med marcipanbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt :


Jordbærkage med marcipanbund, billede 4 Jordbærkage med marcipanbund, billede 1 Jordbærkage med marcipanbund, billede 2 Jordbærkage med marcipanbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Ren rå marcipan
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fromage:
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   


Opskrift:

Rør marcipan og smør sammen. Rør ægget i sammen med sukker. Bland mel og bagepulver og rør det i. Bred dejen ud på en bradepande, ca 23 * 33 cm., og bag bunden lysebrun ved 180 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter. Køles af.


Fromage:
Æggeblommer, sukker og vanillesukker piskes hvidt. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen.

Udblød husblasen i koldt vand i 3-4 minutter. Vrid vandet af og smelt den ved at overhælde den med en smule spilkogende vand, mens der røres. Rør husblasen i massen i en tynd stråle under konstant omrøring.

Bred fromagen ud over den kolde marcipanbund og pynt med friske jordbær.

Tips:

Bunden er fryseegnet, creme og jordbær er ikke.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (95 stemmer)

Opskriften er vist 321490 gange,
og udskrevet 8543 gange.


Energi:
KJ total 20532 (4888 kcal)
KJ pr. Pers. 1711 (407 kcal)
Vægt ialt 1618 gram
Vægt pr. Pers. 134 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1268 KJ (302 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 17.9 gram
Kulhydrat 32.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-07-04 16:10:10
Kan denne laves med kartoffelmel i såfald hvor meget, da gæsten ikke tåler hvedemel


Nanna Olsen  -  2016-06-27 12:16:42
Jeg smeltede chokolade og smurte ud over bunden, samt brugte vanilje fra stang i stedet for vaniljesukker. jeg tager den gerne ud når den er lysebrun, selvom den virker meget flydende.. (Den sætter sig når den køler af) Alle jeg har præsenteret for denne kage har været helt pjattet med den. :D Tak for en skøn opskrift!


Mette Zacho  -  2015-05-18 22:35:16
Vi havde stor succes med at servere jordbærkagen til 'damefrokost' i haven. Vi havde lagt et tyndt lag god mørk chokolade på bunden og bagt den i en stor tærteform - mere festligt.


Krudtfisken  -  2015-04-29 14:44:16
Den jordbær kage smager bare super godt!!🍰🍰


  -  2013-07-25 11:13:03
Super lækker kage!!


Kagesnask og mums  -  2013-07-16 11:29:01
Den er FANTASTISK! Den udsøgte smag af en blanding af marcipan, flødeskum og jordbær smager som dansk sommer og smelter på tungen. Du kan ikke stoppe med æde, det er en besættelse. Du bliver federe og federe, og til sidst kan du kun tænke på jordbærkage, du er blevet afhængig. Du kan ikke kontrollere dig selv, og til sidst.. Dine knogler bliver til flødeskum, kødet bliver til jordbær og organerne bliver til marcipan. Lækkert ikke sandt? Så eksploderer du, og en masse af flødeskum og jordbær mos har givet gulvet en ny farve. Du er nød til at blive begravet i en orgelkasse for du er blevet for fedt til at være i en almindelig kiste. vi har godt nok ikke lavet den endnu, men den der FANTASTISK ud...


  -  2013-05-03 17:58:45
Vi synes den er helt fantastisk!


Michael  -  2012-07-07 09:40:45
Vi prøvede med at tage et tyndt lag smeltet chokolade på marcipanbunden og lod det størkne inden vi puttede fromagen på. Det smager altså også godt.


  -  2012-06-11 22:39:30
Man kan også bruge kagecreme i stedet for at lave sin egen fromage. Man skal dog tilsætte noget vanillesukker i kagecremen for at den bliver virkelig god!:-)


  -  2012-05-03 11:32:02
Kan jeg godt undvære at bruge husblas ?


Enig  -  2011-06-30 21:00:17
Jeg har bagt denne kage flere gange nu og den er jo helt forrygende. Et rigtig godt fif sådan at den bliver ekstra god: Si melet i sammen med bagepulveret. Så får bunden en rigtig lækker konsistens. Jeg glasere også kagen til allersidst - og det er HEAVEN :-) Velbekom :-)


Cmmg  -  2011-06-09 21:48:01
Jeg tror den til dagsdato er den bedste kage jeg nogensinde har smagt!


Anna  -  2011-05-10 18:04:55
Til spørgsmålet om den kan holde sig i køleskab til dagen efter - det kan den sagtens, den smager også dejligt i dag. Jeg smeltede 100g mørk chokolade smurte ud på marcipanbunden inden jeg bredte fromagen over - det smagte rigtig godt.


Mette.  -  2011-03-06 22:10:54
I hvor mange minuter/ timer skal den køles af?


Mehtap  -  2011-01-01 15:32:34
Hvad nu hvis jeg ikke putter Husblas, blade, Vil kagen smage dårligt?


Sisse  -  2010-12-22 20:10:13
Kan kagen holde sig til dagen efter i køleskab?


Marianne  -  2010-07-04 15:40:42
Helt fantastisk kage. Min mand elsker den. Den smager bedre end den, man får hos bageren. Vil også prøve den med andet end jordbær engang.


  -  2010-07-02 23:01:28
Den bund er bare så lækker. Den bliver ikke tør og kedelig selvom den er lavet dagen i forvejen. Fromagen smager helt perfekt og selv dem der ikke kan lide flødeskumskager, elsker den.


dansker"""tysker  -  2010-03-20 11:09:49
den er super uber good


nsm  -  2009-10-23 16:09:46
Har ikke så stor erfaring med kager, men kan det vikelig passe at det er æggeblommer man bruger til fromagen og ikke æggehvider? For mig ser det ikke ud som om der er noget glut i fromagen.


løven  -  2009-05-06 17:07:35
Den er bare mega lækker, kan varmt anbefales :-)


Didde  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækker kage kan laves med alle slags frugter som pynt