Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærkage med citronglasur

Jordbærkage med citronglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Jordbærkage med citronglasur, billede 4 Jordbærkage med citronglasur, billede 1 Jordbærkage med citronglasur, billede 2 Jordbærkage med citronglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
275 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
300 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
100 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   


Opskrift:

Rør smørret hvidt og tilsæt sukker. Rør godt, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen.

Rør let mosede jordbær i sammen med vanillesukker og fløde.

Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Fyld dejen i en smurt bradepande, ca 23x33 cm, og bag den på næstnederste rille ved 180 grader C. alm. ovn i ca 40 minutter.

Glasur:
rør flormelis med citronsaft og kogende vand - konsistens må ikke være for tynd. Smør glasuren på toppen af den kolde jordbærkage og pynt med friske jordbær.

Skær kagen i passende stykker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (25 stemmer)

Opskriften er vist 81215 gange,
og udskrevet 2551 gange.


Energi:
KJ total 21738 (5175 kcal)
KJ pr. Pers. 1811 (431 kcal)
Vægt ialt 1614 gram
Vægt pr. Pers. 134 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1346 KJ (320 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 16.4 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mia  -  2016-05-15 21:48:39
Skøn kage. I stedet for glasur lave jeg en creme af flødeost og friske bær på. Bagte den til studentergilde og alle troede kagen var købt.


oskar  -  2015-05-09 14:34:24
denne her kage smager jo ikke af noget


Lotte B.G.  -  2010-07-05 18:44:59
Rigtig dejlig kage. Jeg brugte optøede frosne jordbær i selve kagen og det gjorde den ikke ringere. Min søn udtalte at han hellere villehave den her end en jordbærtærte fra bageren.


Anne grethe  -  2008-08-03 13:13:35
det var da bare en lækker kage. Alle gæsterne var vildt begejstrede. Skønt at jeg gang på gang kan få gode opskrifter her. TAK


  -  2008-08-01 22:01:15
den er fantastisk. gæster der ellers ikke bryder sig om kage, var vildt begejstrede!!! den tåler en gentaelse. Iøvrigt en rigtig god hjemmeside. med tak. Anne Grethe


Per  -  2008-06-17 13:54:54
Jeg brugte 1 spsk. citronsaft i stedet for essens


Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig kage - frisk og lidt "svampet" i konsistensen (på den gode måde altså!!) - ikke vildt svær at lave og heller ikke for tidskrævende - rigtig godt alternativ til jordbærtærte


Lisa og Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Kagen er meget frisk. Den er enormt god (: Glasuren gør den dejlig frisk


Andrea Jeremiassen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste kage vi havde smagt.