Æggene piskes længe med sukker og Vanillesukker, til det er tykt og fyldigt.
Mel og bagepulver sigtes sammen og blandes med let hånd i æggesnapsen. Dejen hældes i en smurt, melstrøet lagkageform.
Bages 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Bunden afkøles på rist og kan gemmes i kagekasse.
Bærrene nippes og skylles skånsomt, hvis det er nødvendigt. 25 pæne bær pilles fra, resten knuses ganske let og drysses med sukker.
Lagkagebundene stænkes med vin. Fløden piskes stiv med sigtet flormelis og Vanillesukker.
Jordbærmosen fordeles over den ene bund, herover lægges halvdelen af flødeskummet.
Den anden bund lægges over og dækkes med resten af flødeskummet, der pyntes med hele jordbær.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(124 stemmer)
Opskriften er vist 149073 gange, og udskrevet 2353 gange.
Energi:
KJ total 11109 (2645 kcal)
KJ pr. Pers. 1388 (330 kcal)
Vægt ialt 1689 gram
Vægt pr. Pers. 211 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 657 KJ (156 kcal) Protein 2.0 gram Fedt 6.8 gram Kulhydrat 22.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2012-05-31 16:42:51 er det to lagkagebunde man skal lave eller skal man dele den ene i to ?
sandra - 2011-05-18 11:06:28 til charlotte.
jeg vil anbefalde en lidt søder hvidvin en tør eller syrlig vin vil blive dvaller til lagkagen.
jeg bruger gerne marmelade til at smøre på mellem bundene, så de ikke bliver tørre. man kan også blande flødeskum og kagecremen, det smager himmelsk, og man bliver ikke sat i den flødeskum.
Charlotte - 2011-04-05 19:12:12 Behøves det at være friske jordbær til mosen? og hvilken vin kan der bruges til ???
jan - 2011-03-26 15:19:45 der er 37 bær på kagen, ikke 25, you fail - once again, ellers ser det godt ud
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider