Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbær kage (Jordbærlagkage)

Jordbær kage (Jordbærlagkage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Jordbær kage (Jordbærlagkage), billede 4 Jordbær kage (Jordbærlagkage), billede 1 Jordbær kage (Jordbærlagkage), billede 2 Jordbær kage (Jordbærlagkage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Lagkagebunde:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
1000 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Kagen tillaves 1-2 timer før serveringen:

Æggene piskes længe med sukker og Vanillesukker, til det er tykt og fyldigt.

Mel og bagepulver sigtes sammen og blandes med let hånd i æggesnapsen. Dejen hældes i en smurt, melstrøet lagkageform.

Bages 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Bunden afkøles på rist og kan gemmes i kagekasse.



Bærrene nippes og skylles skånsomt, hvis det er nødvendigt. 25 pæne bær pilles fra, resten knuses ganske let og drysses med sukker.

Lagkagebundene stænkes med vin. Fløden piskes stiv med sigtet flormelis og Vanillesukker.

Jordbærmosen fordeles over den ene bund, herover lægges halvdelen af flødeskummet. Den anden bund lægges over og dækkes med resten af flødeskummet, der pyntes med hele jordbær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (124 stemmer)

Opskriften er vist 145853 gange,
og udskrevet 2299 gange.


Energi:
KJ total 11109 (2645 kcal)
KJ pr. Pers. 1388 (330 kcal)
Vægt ialt 1689 gram
Vægt pr. Pers. 211 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 657 KJ (156 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 22.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-05-31 16:42:51
er det to lagkagebunde man skal lave eller skal man dele den ene i to ?


sandra  -  2011-05-18 11:06:28
til charlotte. jeg vil anbefalde en lidt søder hvidvin en tør eller syrlig vin vil blive dvaller til lagkagen. jeg bruger gerne marmelade til at smøre på mellem bundene, så de ikke bliver tørre. man kan også blande flødeskum og kagecremen, det smager himmelsk, og man bliver ikke sat i den flødeskum.


Charlotte  -  2011-04-05 19:12:12
Behøves det at være friske jordbær til mosen? og hvilken vin kan der bruges til ???


jan  -  2011-03-26 15:19:45
der er 37 bær på kagen, ikke 25, you fail - once again, ellers ser det godt ud