Pisk de hele æg meget grundigt med sukker.
Sigt mel og bagepulver sammen, så melet er meget luftigt.
Vend det i æggene med få tag og uden at røre mere nødvendigt.
Fyld dejen i en springform ca 22 cm i diameter, der er smurt 2 gange med smør og drysset med et tyndt lag mel eller rasp.
Bag kagen ved 200 grader C alm. ovn
25-30 minutter, prøv med en pind, om den er gennembagt.
Tips:
Sukkerbrødskager er ret neutrale i smagen og egner sig derfor til tilsætning af smagsingredienser som citron, appelsin, vanille, chokolade, rom, likør eller andet.
Dejen kan også tilsættes 75 g smeltet, afkølet smør for at udvirke lidt saftiger.
En ægte sukkerbrødsdej er ellers helt uden fedtstof.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(11 stemmer)
Opskriften er vist 37308 gange, og udskrevet 375 gange.
Energi:
KJ total 5264 (1253 kcal)
KJ pr. Pers. 877 (208 kcal)
Vægt ialt 505 gram
Vægt pr. Pers. 84 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1042 KJ (248 kcal) Protein 8.9 gram Fedt 5.8 gram Kulhydrat 40.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2017-09-22 12:56:54 På billedet har vi delt kagen i 2, fyldt den med et halvt brev koldcreme og 2 bananer i skiver, flødeskum og friske bær på toppen :)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider