smør og 1 tsk. smør til ristning 180 g. smør og 1 tsk. smør til ristning
100
g.
grofthakkede mandler 100 g. grofthakkede mandler
5
æg 5 æg
2
strøgene spsk. hvedemel 2 strøgene spsk. hvedemel
125
g.
sukker 125 g. sukker
2
cl.
lys rom 2 cl. lys rom
Opskrift:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Skold, smut og hak mandlerne groft. Rist mandlerne let gyldne i en tsk. smør i en lille gryde eller i en 190 - 200 grader varm ovn. Fordel dem herefter i bunden af en velsmurt springform på 24 cm. I diameter.
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Pisk hviderne helt stive. Pisk sukker og æggeblommer grundigt. Tilsæt rom, chokolade/smørblandingen og vend til sidst melet i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen. Hæld straks dejen i springformen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 - 190 grader i ca. 30 minutter. Kagen er færdig når dejen ikke hænger fast i en tændstik. Den skal dog være blød i midten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7926 gange, og udskrevet 133 gange.
Kommentarer
malle - 2007-12-10 13:44:43 brugte denne opskrift til nytårs aften for 2 år siden sammen med skovbærmousse og is. meget lækker kage kan anbefales.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider