Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ataif (Arabiske pandekager)

Ataif (Arabiske pandekager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Libanon

LibanonIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
150 g.hvedemel
3 dl.lunkent vand
10 g.gær
½ tsk.sukker
1 spsk.vaniljesukker
½ spsk.natron
2 spsk.pistacienødder
1 kaymak (en slags creme, der kan købes færdig på dåse)
 
 Sirup:
1 kopsukker
½ kopvand
1 spsk.rosenvand
1 spsk.citronsaft
 
 
 
Opskrift:
Udrør gæren i den lunkne væske og tilsæt mel, sukker, vanille og natron lad hæve i 30 min. Bages som små pandekager i tefalpande uden fedtstof.

Sirup:
Koges sammen i en gryde i ca. 15 min. og afkøles.

Pandekagerne fyldes med kaymak og drysses med hakkede pistacier. Overhældes m. sirup. Efterfølgende kan pandekagerne evt. bages i ovnen m. fyldet. Alternativt kan de fyldes m. valnødder, rosiner, kanel, sukker

Tips:

Ataif er pandekager som er dyppet i sirup. Oprindeligt har de kun været serveret ved festlige lejligheder.

Rosenvand kan købes på apoteket

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (92 stemmer)

Opskriften er vist 53469 gange,
og udskrevet 594 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

En københavner  -  2012-07-12 13:46:50
Hvorfor er der ikk nogle billeder i denne her side, så man kan se hvordan den kommer til at se ud!!?

  -  2012-06-27 21:05:43
Synes ikke at det smager specielt godt...

Danmark.  -  2011-10-14 23:47:41
Jeg er Dansker, og syntes det er dejligt, med arabisk mad, og kager osv, det smager sååå dejligt ;-)

halv dansk halv egypter  -  2009-09-22 17:14:00
jeg har ikke lavt dem men jeg ved at athaif smager rigtig godt. der skal være kanel i.

Aaraber tøzzen  -  2008-10-25 20:06:13
det er det bedste pandekage jeg har smagt det smager så good .. jeg er så stolt for at være araber <.3

palastina pigen  -  2008-03-26 15:41:30
i stedet for lunket van så lig mælk det smager meget bedre. og lig oggå blomstervand i og natron det smager meget meget godt. prøv det.. :-)

palastininserne...  -  2008-02-02 10:01:11
der skal også blomstervand i sirup og i stedet for lunket vand kan man evt man mælk. og der skal ikke natron i.

nogen  -  2007-12-19 10:01:02
Den er meget god men der mengler bacon og mælk

Chi  -  2007-08-24 21:23:00
jeg vil overraske en libanesisk ven med nogen ekstra ordinært libanesisk... nogle gode råd?

- - - - - - - - - - - - - - - -  -  2007-06-16 20:17:26
den er super god

Lene  -  2007-04-03 23:51:20
kaymak er et mælkeprodukt

Sara  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager bare mumms.

  -  0000-00-00 00:00:00
Flydende sukker er det samme som sirup...

Egyptian giirl  -  0000-00-00 00:00:00
Det er rigtigt god kage , men efter hva jeg ved af bruger man ik sirup , men en slags flydende sukker udover , og ataif skal formes som halvmåner .. man kan også bruge andre slags nødder og det SKAL laves med kanel ellers smager det ik af noget.