Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kidneybønner med bacon, tomat og mørk chokolade

Kidneybønner med bacon, tomat og mørk chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6-8 

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.røde udblødte kidneybønner
300 g.røget bacon
3 løg
4 fedhvidløg
2 chilipebere
700 g.flåede tomater
75 g.mørk chokolade mindst 60% kakao
2 spsk.tomatpuré
1 tsk.paprika
 lidt spidskommen
 suppevisk bundet af laurbærblade, persillestilk og timian
5 dl.rødvin
1 stort bdt persille
 salt
 peber
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 140°

Hæld vandet fra de udblødte kidneybønner og til dem til side. Skær bacon i mindre stykker og sauter dem i en stor tykbundet gryde, der tåler at komme i ovnen. Hæld lidt olie ved baconen, hvis den er for mager.

Hak løg, hvidløg og chili. Flå tomaterne og skær dem i kvarte. Hak chokoladen fint. Kom løg ,hvidløg, chili, tomater, chokolade, tomatpuré, paprika og spidskommen i gryden. Tilsæt bønnerne og bland det hel godt.

Læg suppevisken ovenpå og hæld vand i gryden så det dækker indholdet. Læg låg på gryden og stil den i ovnen 3-4 timer. Rør et par gange i gryden undervejs. Tilsæt lidt mere vand, hvis bønnerne har optaget den første portion væske.

Tilsæt rødvinen når bønnerne er næsten møre. Stil gryden tilbage i ovnen indtil bønnerne er helt møre. Hak persillen. Smag retten til med salt og peber og tilsæt persillen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13432 gange,
og udskrevet 227 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-10-05 10:12:24
Kan ikke forstå denne ret! Bønner på dåser er møre. Og du skriver de skal i ovnen flere timer til de er møre??


Kirsten  -  2008-02-06 11:55:33
De 140 grader i 4 timer er ikke korrekt. Jeg ved ikke hvad det korrekte er, men jeg gav dem 160 grader i 2 timer og 180 grader i yderligere 2 timer, og de var ikke ordentlig bagt alligevel. Retten smagte dog himmelsk.