Kidneybønner med bacon, tomat og mørk chokolade

Kidneybønner med bacon, tomat og mørk chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.røde udblødte kidneybønner
300 g.røget bacon
3 løg
4 fedhvidløg
2 chilipebere
700 g.flåede tomater
75 g.mørk chokolade mindst 60% kakao
2 spsk.tomatpuré
1 tsk.paprika
 lidt spidskommen
 suppevisk bundet af laurbærblade, persillestilk og timian
5 dl.rødvin
1 stort bdt persille
 salt
 peber
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 140°

Hæld vandet fra de udblødte kidneybønner og til dem til side. Skær bacon i mindre stykker og sauter dem i en stor tykbundet gryde, der tåler at komme i ovnen. Hæld lidt olie ved baconen, hvis den er for mager.

Hak løg, hvidløg og chili. Flå tomaterne og skær dem i kvarte. Hak chokoladen fint. Kom løg, hvidløg, chili, tomater, chokolade, tomatpuré, paprika og spidskommen i gryden. Tilsæt bønnerne og bland det hel godt.

Læg suppevisken ovenpå og hæld vand i gryden så det dækker indholdet. Læg låg på gryden og stil den i ovnen 3-4 timer. Rør et par gange i gryden undervejs. Tilsæt lidt mere vand, hvis bønnerne har optaget den første portion væske.

Tilsæt rødvinen når bønnerne er næsten møre. Stil gryden tilbage i ovnen indtil bønnerne er helt møre. Hak persillen. Smag retten til med salt og peber og tilsæt persillen.





karakterer:
Opskriften er vist 16760 gange,
og udskrevet 307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-10 19:36:07
Hvor er okse/kalvekød og svinetern ? Brug en stegeso 3,5 timer 180 grader

  -   2012-10-05 10:12:24
Kan ikke forstå denne ret! Bønner på dåser er møre. Og du skriver de skal i ovnen flere timer til de er møre??

  -   2008-02-06 11:55:33
De 140 grader i 4 timer er ikke korrekt. Jeg ved ikke hvad det korrekte er, men jeg gav dem 160 grader i 2 timer og 180 grader i yderligere 2 timer, og de var ikke ordentlig bagt alligevel. Retten smagte dog himmelsk.