Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skinkesteg

Skinkesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1000 g.skinkesteg ridset i sværen
700 g.blandede vintergrønsager, f.eks. porre, løg, persillerod, pastinak, knoldselleri, kålrabi, rosmarin, laurbærblad, timian
5 dl.god bouillon (eller vand)
 
 Sauce:
5 dl.god bouillon
2 skalotteløg
2 syrlige æbler, f.eks. belle de booskop
2 grenerosmarin
1 spsk.dijonsennep
1/4 fl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 svinefedt (afskummet fra bouillonen) eller smør
 


Opskrift:

Gør grønsagerne i stand og skær dem derefter groft ud. Bland dem med krydderurte kviste, krydr med salt og peber og kom derefter grønsagerne i et ildfast fad. Hæld bouillon eller vand ved.

Krydr stegen grundigt med salt i snitfladerne. Stik også lidt krydderurter ned mellem sværene. Læg stegen på grønsagerne med sværen nedad og steg 30 minutter i ovnen.

Stegen vendes og steges derefter cirka 50 minutter ved 200 grader. Vend grønsagerne rundt et par gange undervejs og hæld lidt mere væske ved i løbet af stegetiden, således at væskestanden forbliver nogenlunde konstant.

Lad stegen hvile i 15 minutter tildækket før tranchering. (Er sværen ikke helt sprød, kan den grilles et par minutter umiddelbart før trancheringen).

Sigt i mellemtiden de cirka 5 dl væske fra grønsagerne og skum fedtet fra.

Lav saucen imens.
Hak skalotteløgene fint og sautér dem i fedtstoffet til de er klare. Skær æblet i mindre stykker og kom det ved sammen med rosmarinen og sennep. Sautér lidt videre.

Kom hvidvin på og kog ind til 1/2 dl. Kom bouillonen på og kog saucen igennem med piskefløde. Smag til med salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 59097 gange,
og udskrevet 840 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Beth  -  2013-03-09 08:01:52
Stegen blev perfekt efter opskriften. Dejlig saftigt kød. Saucen var kedelig.