Blend bouillon, løg, hvidløg og chili med lidt salt og peber.
Varm olien og steg risene heri, under omrøring til de er godt fedtet ind. Tilsæt chili. Hæld den krydrede bouillon på og kog risene under låg i 10 minutter.
Bland majskorn eller bønner i risene med en gaffel og kog videre til risene har absorberet al væde.
Tips:
I stedet for majskerner kan bruges kogte sorte eller røde bønner, evt. begge dele
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(13 stemmer)
Opskriften er vist 102877 gange, og udskrevet 2211 gange.
Energi:
KJ total 7541 (1795 kcal)
KJ pr. Pers. 1885 (448 kcal)
Vægt ialt 1174 gram
Vægt pr. Pers. 293 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 642 KJ (152 kcal) Protein 2.5 gram Fedt 6.5 gram Kulhydrat 21.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Aarhus - 2013-07-24 19:53:00 Vandet til risene kommer fra den halve liter hønsebouillon du laver.
Gustav - 2012-10-01 17:58:43 Skal der ikke til sættes lidt vand????
Peter K. - 2010-11-20 17:27:42 Verdens bedste ris!
AS1978 - 2010-04-17 12:13:37 Grill en halv peberfrugt i ovnen så den bliver sort sammen med chili. Begge halveres og lægges med skinsiden opad. Når de bliver sorte (chili først) tages de ud. Læg evt. et vådt viskestykke over så er skinnet lige til at pille af. Tilføj disse i blenderen. Følg opskriften og hak den sidste halve peberfrugt fint som tilføjes når risene er kogt.
Janni - 0000-00-00 00:00:00 Godt som lidt ekstra tilbehør, fx til tortillas. Retten er ikke stærk, der kan nemt tilsættes 2 chilier, når bare frøene er fjernet.
noha - 0000-00-00 00:00:00 den er godt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider