Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mexicanske ris I

Mexicanske ris I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :


Mexicanske ris I, billede 4 Mexicanske ris I, billede 1 Mexicanske ris I, billede 2 Mexicanske ris I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
150 gram Majs. kerner. konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
   


Opskrift:

Blend bouillon, løg, hvidløg og chili med lidt salt og peber.

Varm olien og steg risene heri, under omrøring til de er godt fedtet ind. Tilsæt chili. Hæld den krydrede bouillon på og kog risene under låg i 10 minutter.

Bland majskorn eller bønner i risene med en gaffel og kog videre til risene har absorberet al væde.

Tips:

I stedet for majskerner kan bruges kogte sorte eller røde bønner, evt. begge dele







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)

Opskriften er vist 98757 gange,
og udskrevet 2156 gange.


Energi:
KJ total 7541 (1795 kcal)
KJ pr. Pers. 1885 (448 kcal)
Vægt ialt 1174 gram
Vægt pr. Pers. 293 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 642 KJ (152 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 21.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Aarhus  -  2013-07-24 19:53:00
Vandet til risene kommer fra den halve liter hønsebouillon du laver.


Gustav  -  2012-10-01 17:58:43
Skal der ikke til sættes lidt vand????


Peter K.  -  2010-11-20 17:27:42
Verdens bedste ris!


AS1978  -  2010-04-17 12:13:37
Grill en halv peberfrugt i ovnen så den bliver sort sammen med chili. Begge halveres og lægges med skinsiden opad. Når de bliver sorte (chili først) tages de ud. Læg evt. et vådt viskestykke over så er skinnet lige til at pille af. Tilføj disse i blenderen. Følg opskriften og hak den sidste halve peberfrugt fint som tilføjes når risene er kogt.


Janni  -  0000-00-00 00:00:00
Godt som lidt ekstra tilbehør, fx til tortillas. Retten er ikke stærk, der kan nemt tilsættes 2 chilier, når bare frøene er fjernet.


noha  -  0000-00-00 00:00:00
den er godt