Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Porrecremesuppe

Porrecremesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Porrecremesuppe, billede 4 Porrecremesuppe, billede 1 Porrecremesuppe, billede 2 Porrecremesuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
150 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
50 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porre og skær dem fint. Pil løget og skær det i kvarte.

Hønsebouillon bringes i kog. Kartofler, løg og porrer tilsættes og koger under låg i ca. 30 minutter.

Lad suppen køle lidt af, hvorefter den pureers i en blender. Lad pureen køle helt af (i køleskab ) hvorefter fløden blandes i og smages til med salt og peber.

Skær bacon i strimler, der ristes sprøde på en pande, og lægges til afkøling på fedtsugende papir. Server den kolde suppe i portionsskåle, garneret med baconstrimler og fintklippet purløg.

Tips:

Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves færdig i forvejen.

Suppen kan ligeledes serveres varm. Suppen er enkel at lave, billig og velsmagende. Kan anbefales.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 37726 gange,
og udskrevet 999 gange.


Energi:
KJ total 4032 (960 kcal)
KJ pr. Pers. 1008 (240 kcal)
Vægt ialt 1325 gram
Vægt pr. Pers. 331 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 304 KJ (72 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jesper  -  2008-04-05 11:32:50
God velsmagende suppe.. Smagte den til med lidt muskatnød, hvilket jeg synes gjorde den endnu bedre..