Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porre og skær dem fint. Pil løget og skær det i kvarte.
Hønsebouillon bringes i kog. Kartofler, løg og porrer tilsættes og koger under låg i ca. 30 minutter.
Lad suppen køle lidt af, hvorefter den pureers i en blender. Lad pureen køle helt af (i køleskab ) hvorefter fløden blandes i og smages til med salt og peber.
Skær bacon i strimler, der ristes sprøde på en pande, og lægges til afkøling på fedtsugende papir. Server den kolde suppe i portionsskåle, garneret med baconstrimler og fintklippet purløg.
Tips:
Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves færdig i forvejen.
Suppen kan ligeledes serveres varm. Suppen er enkel at lave, billig og velsmagende. Kan anbefales.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(16 stemmer)
Opskriften er vist 41242 gange, og udskrevet 1053 gange.
Energi:
KJ total 4032 (960 kcal)
KJ pr. Pers. 1008 (240 kcal)
Vægt ialt 1325 gram
Vægt pr. Pers. 331 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 304 KJ (72 kcal) Protein 1.8 gram Fedt 5.7 gram Kulhydrat 3.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Jesper - 2008-04-05 11:32:50 God velsmagende suppe.. Smagte den til med lidt muskatnød, hvilket jeg synes gjorde den endnu bedre..
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider