god hønsebouillon (evt. fra terning) 7 1/2 dl. god hønsebouillon (evt. fra terning)
150
g.
kartofler 150 g. kartofler
150
g.
porrer 150 g. porrer
1
lille
løg (ca. 50 gram) 1 lille løg (ca. 50 gram)
1 1/2
dl.
piskefløde 1 1/2 dl. piskefløde
75
g.
bacon 75 g. bacon
1-2
spsk.
fintklippet purløg 1-2 spsk. fintklippet purløg
salt salt
peber peber
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porre og skær dem fint. Pil løget og skær det i kvarte.
Hønsebouillon bringes i kog. Kartofler, løg og porrer tilsættes og koger under låg i ca. 30 minutter.
Lad suppen køle lidt af, hvorefter den pureers i en blender. Lad pureen køle helt af (i køleskab ) hvorefter fløden blandes i og smages til med salt og peber.
Skær bacon i strimler, der ristes sprøde på en pande, og lægges til afkøling på fedtsugende papir. Server den kolde suppe i portionsskåle, garneret med baconstrimler og fintklippet purløg.
Tips:
Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves færdig i forvejen.
Suppen kan ligeledes serveres varm. Suppen er enkel at lave, billig og velsmagende. Kan anbefales.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 10046 gange, og udskrevet 235 gange.
Kommentarer
Stella - 2011-08-30 10:49:45 Pragtfuld kold porresuppe, lavede den dagen i forvejen til gæster som "skrupaf-mad".
Stella - 2011-07-15 08:37:13 Det er en super god ret, meget velsmagende og nem at tilberede.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider