Fiberbrød

Fiberbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fiberbrød, billede 4 Fiberbrød, billede 1 Fiberbrød, billede 2 Fiberbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Hirseflager
2 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1000 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Findel gæren i dejfadet. Hæld lidt af den lune mælk over, rør gæren glat og hæld resten af mælken i. Bland kærnemælk med vand, som også skal være lunken, og kom det i sammen med farin, salt, sesamfrø, hirseflager og hørfrø. Rør det til det er en ensartet masse og hæld grahamsmelet i. Rør dejen ensartet.

Fordel den i to smurte forme. Glat overfladen med spartlen og form dejen så den hvælver. Lad den hæve tildækket ca. 20 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca.1 time og 15 min. Lad brødene afkøle lidt i formen, før de tages ud og afkøles helt på rist.

Opbevares i plastpose og lægges køligt, men ikke i køleskab. En dag i køleskab udtørrer brød lige så meget som 4 dage i et køkkenskab.





karakterer:
Opskriften er vist 98655 gange,
og udskrevet 1858 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (68 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18561 (4419 kcal)
KJ pr. Brød 9280 (2209 kcal)
Vægt ialt 2107 gram
Vægt pr. Brød 1053 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 880 KJ (209 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 39.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-30 16:12:32
- Brugte Skummetmælk i stedet for sød. - Hvedemel i stedet for Graham, men af den gode slags fra Aurion - Maltsirup i stedet for farin( kan ikke finde øko-farin nogle steder) - 250gr i 25min i ovnen

  -   2012-04-14 11:47:04
Husk at kværne hørfrøene inden de tilsættes, da de ellers ingen "sundhedseffekt" har, fordi de ikke kan fordøjes og fordi de kan gøre skade som hele frø!!

  -   2012-01-31 21:30:39
Super lækkert brød. Jeg puttede graskarkerner i istedet for hirseflader og brugte ikke kærne- eller sødmælk men bare skummemælk og det blev virkelig godt. Det mætter super- så et perfekt slankebrød :)

  -   2011-02-15 14:04:04
jeg brugte skummetmælk og det var bare perfekt

  -   2010-05-18 16:33:40
syntes det er forkert at bruge sødmælk, ville i stedet for bruge et fedtfattig surmælks- produkt eller bare vand :-) men ser ellers meget lækre ud og skal da afprøves :-)

  -   2010-02-04 12:53:37
kan dette brød ikke laves på surdej og hvis hvilken

  -   2008-08-21 09:34:51
Dette brød er super godt, og smager mums. Jeg kunne dog godt tænke mig nogle forslag på hvad man kan fylde i som fylder mere, og gør det mere kaloriefattigt, som ikke er rug. (Kan ikke tåle rug)

  -   2007-11-19 11:14:55
Fantastisk brød, faktisk bedre efter det har været frosset

  -   2005-01-01 01:01:01
Mætter og smager!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Mere slankebrød end man skulle tro!