Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Herman kage - Amish friendship cake

Herman kage - Amish friendship cake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Surdej:
250 g.mel
5 g.gær
4 1/4 dl.lunkent vand eller 6 dl hvedesurdej, man har i forvejen
 
 Fodring:
300 g.mel
400 g.flormelis
½ l.lunken mælk
 
 Kage:
125 g.hakket, syltet pomeransskal
175 g.korender
 fintreven skal af en appelsin
3 spsk.friskpresset appelsinsaft
1 spsk.orangeblomstsvand
275 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
½ tsk.salt
 tsk.allehånde
100 g.flormelis
100 g.lys muscovadosukker eller rørsukker
2 storeæg
1 dl.mild olivenolie
 
 Knas:
1 tsk.stødt kanel
50 g.rørsukker
25 g.smør
 


Opskrift:

Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage. Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket. 4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.

Her skrider vi så til den egentlige dej.

Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen.
Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket.
Dag 3. Som dag 2.
Dag 4. gør stykket vådt.
Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket.
Dag 6. Som dag 2.
Dag 7. Som dag 2.
Dag 8. Som dag 4.
Dag 9. Som dag 4.
Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet.

Dag 10. Kagebagedag.
Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen. Rør ægget sammen med olien. Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk.

Den ene blandes i melet. Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten. Kom dejen i en smurt springform. Rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst.

Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min. Skru ned til 180 grader og bag i 30 min.

Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen. Sidder der ikke dej på strikkepinden når den igen tages ud er kagen færdig Køl af og vend ud.

Surdejen skal straks gives videre. Den er bedst indenfor en uge.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (67 stemmer)

Opskriften er vist 35627 gange,
og udskrevet 883 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

natalie og cecilie  -  2011-01-26 17:26:12
hvis man nu bare vil bage den så man kan spise den dagen efter.. SKAL man så ha lavet dejen 10 dage før? Vi er igang med en projekt opgave om Amish people, og så synes vi det ville være sjovt hvis vi afteverede vores opgave i et hul vi skar i kagen.. men den skal afleveres på fredag? så vi tænkte om man kunne lave dejen om torsdagen? og bage den om torsdagen?...


Børge   -  2010-03-21 20:01:22
Kagen smager enormt skøn.. men den er lidt lille.


josephine- ålsgårde  -  2009-02-27 14:50:04
den er god og giver den 100% vindre til min veninde. vil lave et forsøg: det går ud på at holde den i live i så lang tid som over hovedet muligt:)


Mini <3  -  2008-12-08 18:52:10
Herman kagen har jeg lige fået med hjem idag, fra en klasse kammerat... Sjovt opfundet...


Laila i Kokkedal  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har nu lagt opskriften her på siden.


Laila i Kokkedal  -  0000-00-00 00:00:00
Du kan selv lave kagen helt fra bunden af, med hjemmelavet surdej. Der bliver 4 flotte fantastiske Hermanner.Kontakt mig på [email protected], så kan I få opskriften.


Stina EP  -  0000-00-00 00:00:00
Den er alle ti dage værd at vente på!


jette i tønder  -  0000-00-00 00:00:00
Surdejen er efter de 10 kagebagedagegod at bruge i boller og franskbrød hvis man ikke har nogen at give dejen vidrere til