Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Strimlet haj

Strimlet haj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : HajFisk - Haj

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :



Ingredienser:
1/2 kg.flåede hajbøffer
1 l.småkogende vand
1 tsk.salt
1 tsk.gurkemeje
5 spsk.olie
2,5 cm.knækket kanel
1/2 tsk.fennikelfrø
150 g.hakket løg
4 cm.fint revet ingefær
4-5 stk.stærke, grønne, hakkede chilier
5 fedfinthakkede hvidløg
1 tsk.salt
110 g.friskrevet kokos
20 kariblade
2-3 spsk.hakket, grøn koriander
 en lille smule limesaft
 
 
Opskrift:
De flåede hajbøffer kommes i det småkogende vand. Kan man ikke få haj, kan man bruge sværdfisk eller tun, flået. Så skal der salt og gurkemeje i. Der røres forsigtigt. Lad det koge svagt i 10-15 minutter.

Ned i varm olie kommes knækket kanel og fennikelfrø. Rør lidt rundt og tilsæt de hakkede løg. De skal røres rundt, til de er svagt lysebrune. Derefter tilsættes revet ingefær, chilier og hvidløg. Det røres også rundt, til alt er blevet blødt.

Hajbøfferne er nu kølet lidt af. Man tager et stykke af, og strimler det. Man plukker små bidder af. Det kommes så ned til løgene og ingefæren. Der tilsættes salt. Det skal så røres rundt og stege på middelvarme i ca. 10-15 minutter. Efter et kvarter skal det være fint tørt.

Der tilsættes friskrevet kokos og kariblade, hakket, grøn koriander. Så røres godt rundt. Til allersidst tilsættes limesaft. Endnu en omrøring, og så er retten klar til servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 7982 gange,
og udskrevet 166 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Rikke  -  2010-11-23 11:52:06
At spise haj er en rigtig dårlig ide, hvis man går op i sundt økosystem i havene.

Line  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig go´...