frosne kyllingelevere 250 g. frosne kyllingelevere
25
g.
smør 25 g. smør
1
dl.
portvin(Tawny) 1 dl. portvin(Tawny)
100
g.
blødt smør 100 g. blødt smør
1
dl.
piskefløde 1 dl. piskefløde
1/2
tsk.
groft salt 1/2 tsk. groft salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
portvinssky: portvinssky:
3
blade
husblas 3 blade husblas
2
dl.
portvin (Tawny) 2 dl. portvin (Tawny)
pynt med brøndkarse pynt med brøndkarse
Opskrift:
Tø kyllingeleveren op og fjern evt. hinder. Tør leverne godt og brun dem i gyldent smør i en pande i ca. 3 min. De skal være rosa indeni.
Tag leverne op og kog panden af med portvin. Afkøl pandesky og lever lidt. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør sammen til en jævn masse. Pisk fløden stiv og vend den i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og hæld moussen i en skål eller form og lad den stå tildækket og koldt til næste dag.
Portvinssky:
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Bring portvinen til kogepunktet. Tag husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblasen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet.
Anret ved serveringen mousse og hakket portvinssky på portionstallerkener med Ristet brød eller flûtes.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.1
(4 stemmer)
Opskriften er vist 19878 gange, og udskrevet 598 gange.
Kommentarer
Asger Brøgger - 0000-00-00 00:00:00 Det er det nærmeste man kommer gåseleverpostej - uden gåselever. Smelter i munden, men er en kaloriebombe. Jeg ville nok bruge lidt mindre portvin (2-3 spsk) og ingen fløde.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider