Kyllingelevermousse

Kyllingelevermousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.frosne kyllingelevere
25 g.smør
1 dl.portvin(Tawny)
100 g.blødt smør
1 dl.piskefløde
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 portvinssky:
3 Husblas, blade
2 dl.portvin (Tawny)
 pynt med brøndkarse
 
 
 
Opskrift:
Tø kyllingeleveren op og fjern evt. hinder. Tør leverne godt og brun dem i gyldent smør i en pande i ca. 3 min. De skal være rosa indeni.

Tag leverne op og kog panden af med portvin. Afkøl pandesky og lever lidt. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør sammen til en jævn masse. Pisk fløden stiv og vend den i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og hæld moussen i en skål eller form og lad den stå tildækket og koldt til næste dag.

Portvinssky:
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Bring portvinen til kogepunktet. Tag husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblasen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet.

Anret ved serveringen mousse og hakket portvinssky på portionstallerkener med Ristet brød eller flûtes.





karakterer:
Opskriften er vist 22115 gange,
og udskrevet 644 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-15 07:30:58
Denne moussse lavede jeg første gang mange år siden, har, opskriften fra Salling Aalborg, mindst 25 år siden, den tager kegler hver gang.:-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er det nærmeste man kommer gåseleverpostej - uden gåselever. Smelter i munden, men er en kaloriebombe. Jeg ville nok bruge lidt mindre portvin (2-3 spsk) og ingen fløde.