Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dampede muslinger med hvidløgstoast

Dampede muslinger med hvidløgstoast, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Muslinger - Diverse muslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.friske muslinger
1 løg
1 gulerod
1 porre
¼ selleri
 hakket persille
2 dl.hvidvin
2 dl.tynd fiskefond eller vand
 salt
 


Opskrift:

Muslingerne skal ved indkøb være friske, det vil sige, at de skal være lukkede og lugte friske.

De skrubbes og vaskes omhyggeligt i koldt vand. Kommes i en kasserolle, hvori der er smeltet smør og heri er der sauteret de finthakkede urter. Hvidvinen og fiskefonden kommes på og det koger i ca. 2-3 min.

Muslingerne kommes på og de dampes i ca.5-8 minutter under låg til de er godt åbne. Det grov- hakkede persille kommes over.

Muslingerne serveres meget varme med suppen på.

Afskorpet brød smøres med smør, der er smagt til med salt, hvidløg og persille.

Dette sættes i ovn og ristes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 14875 gange,
og udskrevet 525 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jan Bijl  -  2009-10-11 08:02:28
2 Kilo muslinger til 4 personer er meget i underkanten som hovedret, især hvis man køber Limfjordsmuslinger som er mindre end importerede fra fx Holland. Efter jeg har købt muslinger lægger jeg dem 24 timer i KOLD saltvand, så muslingerne suger vand til sig. Recepten er ok, men jeg putter muslinger fra starten i en stor gryde, tilføjes peber og salt + ovennævnte ingredienser. 1 Til 2 dl. øl hældes over men INGEN vand. Koges i vandet som muslingerne har optaget i døgnets løb. Saften skal koges 3 x op, så den bobler op til låget. Evt lukkede muslinger efter kogning må ikke spises. Dyp muslinger i hjemmelavet dressing: dyonsennep blandet med eddike og lidt mayonaise efter smag. Oprindelsesland: Holland.