Kastanjekage
Hovedingrediens : Nødder - Kastanier Indsendt : Red: |
|
|
Lav en mørdej af mel, smør, flormelis og æggeblomme. Stil den koldt i 1 time.
Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes på en plade i ovnen ved 200 grader. Lad dem afkøle. Kastanjerne afskalles og den dunede hinde fjernes. Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min. Afkøles og pureres/blendes. Smør røres sammen med sukker, vanillesukker og kanel. De 2 æg deles i blommer og hvider. Blommerne røres i sukker/smørblandingen. Alle hviderne piskes stive. Ovnen opvarmes til 180 grader. Springformen beklædes med mørdejen. Dejen forbages 10 min. Kastanjemosen kommes i smør/sukkermassen sammen med de stive hvider. Kastanjemassen fyldes i springformen og kagen bages færdig i ovnen i 50 min. Kagen dryppes med Amaretto og sigtes med flormelis når den er kold. Serveres med kold sødet flødeskum. |
|
Opskriften er vist 18849 gange,
og udskrevet 323 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer - 2023-10-18 12:01:39 Man skal jo bruge spisekastanjer, ikke HESTEkastanje Peter Teilmann - 2016-10-15 11:35:59 Brug kun ægte kastanier (spise kastanier ) - 2008-10-27 14:07:01 Hestekastanier smager ikke godt. De indeholder nogle stoffer, der gør dem bitre Per - 2008-10-27 14:05:39 Nej det mener jeg ikke du kan, jeg ved faktisk ikke helt hvorfor, om hestakastanier er giftige eller de bare smager dårligt. - 2008-10-18 21:02:19 Hvilken slags kastanjer? Kan man bruge almindelige hstekastanjer?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne