friskhakket rosmarin eller andre urter 1/2 tsk. friskhakket rosmarin eller andre urter
3
spsk.
olivenolie 3 spsk. olivenolie
200
g.
durumhvedemel 200 g. durumhvedemel
300
g.
proteinrigt hvedemel 300 g. proteinrigt hvedemel
Drys: Drys:
2
spsk.
olivenolie 2 spsk. olivenolie
1-2
tsk.
salt 1-2 tsk. salt
friske rosmarinnåle eller andre urter friske rosmarinnåle eller andre urter
Opskrift:
Bland gæren med vandet, sukker, salt og durumhvede og lad det forhæve ca. 30 minutter, til det begynder at boble. Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte dejen. Tag den ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød, og den skal æltes, til den er elastisk. Læg dejen i olieret skål - drej den rundt, så der kommer olie på alle sider og lad den hæve en time.
Rul dejen ud til en stor plade næsten på størrelse med bagepladen. Læg dejen over på pladen og pensl den med olivenolie. Efterhæv brødet en halv time. Drys salt og rosmarin over og lav nogle små fordybninger i dejen med tommelfingeren. Bag brødet midt i ovnen 20-25 minutter ved 225 grader, til det er gyldenbrunt.