Foccacia

Foccacia, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
3 dl.håndvarmt vand
0.5 tsk.sukker
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.friskhakket rosmarin eller andre urter
3 spsk.olivenolie
200 g.durummel
300 g.proteinrigt hvedemel
 
 Drys:
2 spsk.olivenolie
1-2 tsk.salt
 friske rosmarinnåle eller andre urter
 
Opskrift:
Bland gæren med vandet, sukker, salt og durumhvede og lad det forhæve ca. 30 minutter, til det begynder at boble. Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte dejen. Tag den ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød, og den skal æltes, til den er elastisk. Læg dejen i olieret skål - drej den rundt, så der kommer olie på alle sider og lad den hæve en time. Rul dejen ud til en stor plade næsten på størrelse med bagepladen. Læg dejen over på pladen og pensl den med olivenolie. Efterhæv brødet en halv time. Drys salt og rosmarin over og lav nogle små fordybninger i dejen med tommelfingeren. Bag brødet midt i ovnen 20-25 minutter ved 225 grader, til det er gyldenbrunt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på focaccia

karakterer:
Opskriften er vist 20581 gange,
og udskrevet 549 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-05-19 12:28:12
Virkeligt lækkert og brug endelig extra rosmarin på toppen