Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indbagt lammekølle i saltskal

Indbagt lammekølle i saltskal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.Lammekølle
2 fedhvidløg
1 bdt.frisk timian
 rosmarin
 salt
 peber
 
 Saltdej:
2 æg
 en god nævefuld salt
 hvedemel
 lidt vand
 


Tilbehør:
Fløde- eller timiankartofler samt en god blandet salat.
Opskrift:

Bland ingredienserne til saltdejen. Spæd med vand således at dejen er en anelse klistret.

Tag det store ben ud af labbekøllen (udben den evt. helt). Spæk lammekøllen med hvidløg, og gnid ind- og udvendig med hakket frisk timian, salt og peber. Smør dejen om lammekøllen så den dækker HELE køllen.

Køllen lægges i et smurt, ovnfast fad, og steges ved ca. 200 grader nederst i ovnen. Den eneste måde man rigtig kan bestemme om køllen er færdig, er med et stegetermometer. Dog er der en tommelfingerregel om 3 kvarter pr. kilo.

Efter stegning trækker køllen i et kvarter, hvorefter skallen brydes af og smides ud. Eventuelt kan dejen pensles med æg før den sættes i ovnen, og skallen brydes af ved bordet. Den bliver nemlig rigtig flot!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 12851 gange,
og udskrevet 247 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Alex  -  2016-03-19 08:50:02
jeg savner lidt en mængdeangivlse for hvedemelet til dejen