Indbagt lammekølle i saltskal

Indbagt lammekølle i saltskal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.Lammekølle
2 fedhvidløg
1 bdt.frisk timian
 rosmarin
 salt
 peber
 
 Saltdej:
2 æg
 en god nævefuld salt
 hvedemel
 lidt vand
 
Opskrift:
Bland ingredienserne til saltdejen. Spæd med vand således at dejen er en anelse klistret.

Tag det store ben ud af labbekøllen (udben den evt. helt). Spæk lammekøllen med hvidløg, og gnid ind- og udvendig med hakket frisk timian, salt og peber. Smør dejen om lammekøllen så den dækker HELE køllen.

Køllen lægges i et smurt, ovnfast fad, og steges ved ca. 200 grader nederst i ovnen. Den eneste måde man rigtig kan bestemme om køllen er færdig, er med et stegetermometer. Dog er der en tommelfingerregel om 3 kvarter pr. kilo.

Efter stegning trækker køllen i et kvarter, hvorefter skallen brydes af og smides ud. Eventuelt kan dejen pensles med æg før den sættes i ovnen, og skallen brydes af ved bordet. Den bliver nemlig rigtig flot!

Fløde- eller timiankartofler samt en god blandet salat serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 15805 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-19 08:50:02
jeg savner lidt en mængdeangivlse for hvedemelet til dejen