Marcipanhorn

Marcipanhorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Marcipanhorn, billede 4 Marcipanhorn, billede 1 Marcipanhorn, billede 2 Marcipanhorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
650 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
200 gram Nougat, blød
250 gram Ren rå marcipan
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smelt smørret. Tilsæt kærnemælk, og rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker og æg. Ælt melet i lidt efter lidt, til den klistrer uden at hænge i bordet. Stilles til hævning, tildækket i ca 30 min.

Æltes godt ud, og deles i 4 stykker, som formes til kugler, der rulles ud til cirkler. Del cirklerne ud i 8 trekanter. Fordel fyldet, og rulles sammen fra den brede ende.

Stilles på bagepapir, pensles med æg og bages på midterste rille ca. 15 minutter ved 200 grader alm. ovn.


karakterer:
Opskriften er vist 114306 gange,
og udskrevet 3933 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 30424 (7244 kcal)
KJ pr. stk. 950 (226 kcal)
Vægt ialt 2052 gram
Vægt pr. stk. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1482 KJ (353 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 18.1 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2019-11-25 15:36:18
Drys gerne med sukker eller tesukker

Anette Bentsen  -  2016-03-26 12:25:08
Lækre horn nemme at lave.

Karina C  -  2015-04-14 16:35:30
Lækre horn. Mums! Jeg brugte flydende margarine og kom en håndfuld havregryn i dejen, inden jeg tilsatte mel.

Susanne  -  2015-01-03 07:34:36
jo man kan godt bruge mælk, men det gør dem lidt kedelige, men skyr er fint :-)

sarah  -  2013-07-04 18:16:02
SKAL det være kærnemæl..kan man ik bruge almindelig mælk?

Anonymbager  -  2013-01-08 15:23:17
Super dejlige :) Det er lige meget om det klumper, for temperaturen skal være optimal for at gæren har det bedst. Klumperne udlignes når du kommer mel i og slår det sammen. Der kom nemlig også klumper hos mig.

Regitza   -  2013-01-04 09:53:58
De kan anbefales,.. Smager så gode.. ;-) min datter er vilde med dem og nemme at lave..;-)

Mig  -  2012-01-21 22:58:27
Lidt smeltet chokolade er godt som pynt. Kan helt klart anbefales.

mor  -  2012-01-10 15:18:33
mums mums - kan varmt anbefales!

Marianne Warimng  -  2010-12-20 21:49:18
De er bare vildt lækre :-)

Marianne Larsen  -  2009-11-28 21:08:48
En lille tilføjelse til alle os som ikke er alt for skarpe i køkkenet... Kærnemælken skal hældes i lidt af gangen og først når margarinen er rimelig afkølet... ellers klumper hele skidtet ;-)