Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Profiteroles - Profiterole

Profiteroles - Profiterole, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
50 g.smør
1 dl.vand
1/4 tsk.salt
60 g.hvedemel (1 dl)
2-2½ æg (3/4 dl)
 
 fyld:
½ l.vanilleis eller 2½ dl piskefløde
 
 Endvidere:
125 g.ren mørk chokolade
 


Opskrift:

Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Rør melet i og rør kraftigt, til opbagningen er glat og ensartet og slipper skeen. Tag gryden fra varmen og lad dejen svale under omrøring. Rør det sammenpiskede æg i, lidt ad gangen, rør nogle min efter det sidste er tilsat. Dejen skal være tyk og blank.

Sæt ovnen på 225 grader.
Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir. Sæt dejen på i boller som små valnødder, med en sprøjtepose eller med to teskeer. Bag bollerne på næstnederste rille i ovnen ca 20 min.

Luk ikke op for ovnen de første 10 min af bagetiden, så kan bollerne falde sammen.
Lad dem køle af utildækkede på en rist. Skær en åbning i siden af bollerne. Brug en skarp kniv. Smelt chokoladen over vandbad. Fyld bollerne med is eller flødeskum og stil dem oven på hinanden som en lille pyramide, enten på et fad eller på hver sin asiet.

Beregn 4-5 profiteroles pr. person. Hæld den smeltede chokolade over og servér straks.

Tips:

Profiteroles kan også fyldes med fromage eller kagecreme og flødeskum og pensles hver især med smeltet chokolade. Så skal de først spises, når chokoladen er stivnet. Fyld dem senest muligt, fiteroles bliver bløde af at stå.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (56 stemmer)

Opskriften er vist 56674 gange,
og udskrevet 981 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mig  -  2015-08-14 15:38:21
Der bliver ca. 40 stk.


Karina  -  2012-04-30 16:33:22
Kan man bage dem og fryse dem - uden fyld?


Kathrine  -  2012-02-20 17:41:58
Hvor mange bliver der ud af en potion? :D


Symse Erciyas  -  2010-08-26 19:47:27
Uhmm hvis man tilsætter lidt salt i dejen smager den mystisk god! . (ca. en halv te ske) ..


  -  2010-05-07 13:56:05
Mmmh... de er jo lidt svære at lave, men med bagepulver lykkedes det altid:) TIP: Tilsæt lidt piskefløde til chokoladesausen


S. Erciyas  -  2010-02-11 18:13:36
Denne opskrift på profiterole er en rigtig god, let udgave. Man kan ikke få nok af den... og passer fint til, når man har gæster. Et andet tip til chokolade saucen: kog to deciliter mælk, kom 100 gr mørk chokolade i, en skefuld kakaopulver og lidt kartoffelmel til stivelse, koges godt igennem og hældes over profiteroles efter afkøling.


berta  -  0000-00-00 00:00:00
De er forholdsvis nemme at lave og smager rigtig mums med is og varm chokolasesauce


  -  0000-00-00 00:00:00
Ja - eller italiensk!