Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk chokoladekage

Fransk chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :

Fransk chokoladekage, billede 4 Fransk chokoladekage, billede 1 Fransk chokoladekage, billede 2 Fransk chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
160 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Brug en 1½ liters springform med løs bund. Smør den godt og drys med mel, grofthakkede mandler eller kokosmel.

Tænd ovnen på 225 grader Alm ovn.

Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i vandbad. Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt af. Hæld fedtstof og chokolade sammen. Pisk æg og sukker omhyggeligt og tilsæt forsigtigt chokolademassen. Bland mel, grofthakkede mandler og bagepulver og vend det i dejen med blide bevægelser.

Hæld dejen op i formen og bag kagen i 15- 20 min.

Når kagen er afkølet, pyntes den med groftreven chokolade. Til slut lægges en fin kant flødeskum om hele herligheden.

Tips:

Skær kagen i smalle stykker. Den er kompakt og mætter




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (96 stemmer)

Opskriften er vist 129025 gange,
og udskrevet 1919 gange.


Energi:
KJ total 19783 (4710 kcal)
KJ pr. Pers. 2472 (588 kcal)
Vægt ialt 1145 gram
Vægt pr. Pers. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1727 KJ (411 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 27.0 gram
Kulhydrat 37.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ditte  -  2018-10-12 18:24:16
Graderne er for høje og bage tiden er for lidt :-( efter 25 min var min stadig ubagt og toppen var sort


Fatima  -  2018-02-15 22:11:23
Fulgte opskriften, og kagen endte med at blive superlækker! Lod dog kagen være i ovnen 25-30 min. Anbefaler denne her kage, og laver den helt klart igen!


Signe  -  2017-03-25 09:47:07
Hej Nogen der har prøvet at bage den dagen før i skal bruge den? Og hvad er erfaringen med det? :-)


Lars Nielsen  -  2016-02-23 10:53:46
Jeg vil forslå at man bruger lidt mere chokolade (ca 50g) og ca. 50g ren kakao også det sparker virkelig smagen op ad og gør den super lækker


Mie  -  2016-01-23 23:47:07
Perfekt.. Den eneste chokoladekage jeg gider at bage. Jeg bruger dog altid mørkere chokolade (70-80 %) og hælder lidt lys chokolade over for syns skyld. Server den med vanilleis i stedet for flødeskum.


Sascha Rasmussen  -  2015-01-05 11:04:08
Hej jeg er en pige på 13 år og ville lige høre om du måske ville hjælpe mig? Det er til et skoleprojekt. Jeg har set din kage, og ville lige høre om der var en historie om kagen du måske ville dele med mig, -Hvornår blev kagen lavet første gang? -Hvem har lavet den?


  -  2014-07-23 14:14:38
Den ser virkelig god ud :)


Jeanet  -  2014-01-14 20:22:44
Syntes det var svært at undgå klumper, og opskriften måtte gerne være mere fyldelst gørende. Men det smager FANTASTISK!


sofie  -  2013-08-10 11:05:39
kan den fryses ned <3<3<3<3<3<3<3


  -  2013-03-03 14:19:40
Den bedste chokolade kage jeg har smagt. Bagt i 25 minutter 180 grader varm ovn. Perfekt, alt smelter på tungen og mmmmmmmh. :-kr


Bibi  -  2012-08-31 16:07:39
Ehm, søde venner, fransk chokoladekage skal være lidt halvbagt indeni. Ellers hvis i ikke vil ha' den halvbagt, så lav en helt almindelig chokoladekage. :)


Per  -  2012-02-03 13:47:16
Kagen skal afkøles inden den serveres, gerne til næste dag i køleskabet. Den skal være kompagt som en brownies, og er god at servere til is. Den skal ikke være gennebagt, men må heller ikke være flydende. Varmen kan skrues ned til 180 grader C og så giv 5 min mere i ovnen


  -  2010-09-07 12:23:02
den er rigtig god


lille mor  -  2009-03-12 00:07:17
den er rigtig god jeg er lære på en speciel skole og mine elever kunne endda finde ud af at lave den og vi fik hjemme lavet is til kagen og de to ting passer rigtig goddt sammen


Inger Grethe  -  2008-08-12 10:04:23
Kan den fryses?


karina  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god, man skal bare lige finde ud af den


joan  -  0000-00-00 00:00:00
FRANSK chokoladekage skal virke halvbagt og helst falde lidt sammen ved afkøling . ellers er det en almindelig chokoladekage opskrift , du skal have fat i


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kan ikke finde ud af om den er god...jeg syndes det lyder som om den er god...har nemlig selv smagt noget lignenede!


Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Jo den gør. Den har en perfeft smag af tilfredsstillelse


cindie  -  0000-00-00 00:00:00
den virker ikke denne opskrift, kagen er helt ubagt og hvis man lader den stå længere er den fuldstændig forbrændt!! meget dårlig og så er den jo dyr når det ikke lykkes