Rør smørret, der skal have stuetemperatur, godt sammen med sukker & vanillesukker. Kom æggeblommerne i én ad gangen. Rør mælk og mel skiftevis i. Bland melet med bagepulveret og vend det i dejen, der hældes i en bradepande (ca. A4-størrelse) foret med bagepapir. Bag kagen midt i en 175º C varm ovn i 25 minutter.
Imens piskes hviderne meget stive. Pisk derefter sukker & kokosmel i. Smør blandingen ovenpå kagen (når den har bagt i sine 25 minutter). Sæt temperaturen ned til 150º C og bag kagen i yderligere 20-30 minutter.
Skær kagen i firkanter, når den er kold.
Tips:
Varianter:
Placér et lag ribsgelé/solbærsyltetøj/hindbærsyltetøj (skal bare være kraftigt smagende) imellem kagen og skummet.
Tilsæt 2-2½ spsk kakaopulver til dejen, og placér ananasmos mellem skummet og kagen (1 alm. dåse ananas minus saften, godt hakket i stykker). Eventuelt kan halvdelen af mælken erstattes af kold, stærk kaffe.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(6 stemmer)
Opskriften er vist 18532 gange, og udskrevet 465 gange.
Energi:
KJ total 15099 (3595 kcal)
KJ pr. Pers. 1887 (449 kcal)
Vægt ialt 956 gram
Vægt pr. Pers. 119 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1578 KJ (375 kcal) Protein 5.3 gram Fedt 19.2 gram Kulhydrat 47.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
M.Jacobsen - 0000-00-00 00:00:00 Kan kagen fryses ( med eller uden fyld på ) ?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider