Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet flæskesvær i ovn

Hjemmelavet flæskesvær i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Chips / SnacksRet : Chips / Snacks - Diverse Chips / Snaks

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 4 Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 1 Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 2 Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.rå svær af svinekam
 salt
 
 
Opskrift:
Sværen skæres i ½ cm. strimler 5-10 cm. lange.

Kom strimlerne i letsaltet, kogende vand og giv dem et opkog (til vandet kommer i kog igen og et par min ekstra).

Hæld sværene i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af.

Bland sværene med salt og læg dem i en bradepande eller en foliebakke.

Stil dem midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 50 min. eller til de er sprøde. Vend dem nogle gange.

Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (127 stemmer)

Opskriften er vist 124577 gange,
og udskrevet 1814 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne  -  2020-03-31 10:55:24
Tak for opskrift, de bliver super gode. Men jeg vil lige korrigerer dig. Da du skriver oprindelses land Danmark, det er ikke korrekt, flæskesvær stammer fra England og hedder Pork scratchings hvor de brugte alt fra grisen i de svære tider i 1800.tallet. Så hvor end vi gerne vil have det er en Dansk opfindelse så passer det ikke. Desværre.

Per Sohl  -  2016-12-20 21:01:49
Man kan også dyppe de rå sværd i sukker inden kogning i salt. Det giver en ekstra sprødhed og farven bliver som karamel.

Ina  -  2016-02-27 10:39:14
Hvordan skal de opbevares når de er færdige? Tænker selv lufttæt krukke/bøtte ved stuetemperatur, men er det en rigtigt formodning...

Inge larsen  -  2015-12-26 19:03:32
Ja...de er gode fra ovnen :-) Men ovnen er totalt sprøjtet til overalt-så man skal være indstillet på en grundig rengøring af ovnen bagefter :-( . Næste gang vil jeg prøve i en gryde

Mogens Lauridsen  -  2015-01-04 17:41:18
Så oprandt den sidste dag, hvor der skal købes flæskesvær i butikken. Nem og godt at lave og når det laves i ovn, fjernes den fede smag, der ellers er ved flæskesvær. Min bedre halvdel er meget begejstret ;-)

Liselotte  -  2013-12-23 17:03:14
Igen i år skal vi have disse fantastiske flæskesværer. De er så englene synger og det er ørerdøvende - Mums

NonBlond  -  2013-09-26 18:40:58
De er fantastiske. Jeg har før lavet flæskesvær i gryde, men de her bliver meget mere lækre.. Og så er de vild lette at lave.

flora  -  2012-11-03 16:11:42
så gode mmmm mums

Conny  -  2011-05-01 02:30:56
Husk lige på - at når man laver ribbensteg/svinekam, så bliver sværen automatisk sprød. Skær i stedet sværen fra, og lad dem stege i deres eget fedt på bagepapir i ca. knap 2 timer, så har du et resultat uden kogning i fedt først - meget "sundere" end kogt i fedt, og er det rene naturprodukt efter man har stegt en flæskesteg. og de bliver knasende sprøde.

Linda  -  2011-02-04 10:35:06
Denne opskrift glæder jeg mig til at prøve, har en masse at lave svær af fra vi slagtede gris og dejligt med en opskrift, hvor de ikke skal koges i fedt, de er fede nok i forvejen

johnp  -  2007-11-09 23:10:15
Den bedste svær får man fra ANTONIUS gris

Dorthe  -  2007-10-08 18:13:13
de er enormt gode min mand fløj på en lysserød sky og rart at kunne undgå alt det friture de er jo fede nok